• 瀏覽: 16,083
  • 回覆: 193
+7
有線電視財經資訊台上周五在網上發布新聞帖文,提到中移動用戶人數一個月內大跌超過725萬人,帖文提出疑問「咁多人,去咗邊?」,又在帖文中的ha...

油條新聞收視大跌,咁多人,去咗邊?
原因只有一個。

新聞來源連結:
http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1731969/

最主要臆測725萬戶消失,暗指可能在疫情中死去,中移動有效率順便取消用戶?!

又係啲低級趣味要為自己好風趣

全因中國移動公司一定要實名制,從根本上切斷電訊詐騙罪案。所謂的太空卡一定沒有市場。

我想知而家點搵工?

黃屍其實真係好L無知, 成日比人帶風向

引用:
原帖由 asimple 於 2020-3-26 12:09 AM 發表
有線電視財經資訊台上周五在網上發布新聞帖文,提到中移動用戶人數一個月內大跌超過725萬人,帖文提出疑問「咁多人,去咗邊?」,又在帖文中的ha...

原因只有一個。

新聞來源連結:
ht ...
On9 黑記低級趣味,比黃絲打飛機

附件

IMG-20200320-WA0035.jpg(231.35 KB)

引用:
原帖由 asimple 於 2020-3-26 12:09 AM 發表

原因只有一個。

新聞來源連結:
ht ...
員工智力有問題,當然「無得留低」。
其實,該下跌的數字應該是「戶口數目」,不是用戶人數咁簡單。
大陸即使用「實名制」,都重可以「一卡多號」「一人多戶口」。
用量大,人都識計數,爆左數據時,用多個戶口抵,定額外買數據會抵D啦!
有D人打機,係幾部機一齊打,又有製造LIKE數字的業務。
經濟唔好要縮皮,當然縮左D唔重要的野先啦!無業務,重留戶口咩,要俾錢㗎!

中移動為有線商業夥伴,有向有線購入節目。

咁黃就好心仆去做黃VIU黃NOW啦
有甴瓜關照, 應該唔會裁員
任作唔嬲

解僱一個弱智作家, 係咪涉及歧視?
引用:

原因只有一個。

新聞來源連結:
ht ...

奇寶又一隻黃屍曱甴成功跳崖, 弓起弓起.
你老味有正常智商的人都識得分析, 大陸在過去兩個月冇晒工商業運作, 原本有兩三部手機的sales, 都為咗省錢交少啲月費而取消一部手機, 等日後有生意時再開番部手機.

引用:
原帖由 Hung196108 於 2020-3-26 01:09 AM 發表

員工智力有問題,當然「無得留低」。
其實,該下跌的數字應該是「戶口數目」,不是用戶人數咁簡單。
大陸即使用「實名制」,都重可以「一卡多號」「一人多戶口」。
用量大,人都識計數,爆左數據時,用多個戶口抵,定額外買數據會抵D啦!
有D人打機,係幾部機一齊打,又有製造LIKE數字的業務。
經濟唔好要縮皮,當然縮左D唔重要的野先啦!無業務,重留戶口咩,要俾錢㗎! ...
仲有要定期清吓啲疆屍帳號!

引用:
原帖由 來自M78星雲的神 於 2020-3-26 01:05 AM 發表

On9 黑記低級趣味,比黃絲打飛機
佢連一個電話,入到兩張電話卡都唔知

有線喎,唔係曱甴竇咩?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]