• 瀏覽: 4,681
  • 回覆: 115
+8
乜唔係話咩HMS稱霸天下咩吓
仲話可以殺埋google咁話喎
小小嘅google app都裝唔到?
仲話咩HMS要稱霸天下?

林偉喬指,過往有少部分內地抵港人士的手機,無法實時分享位置,當局會派手機給他們使用。但他相信,無法安裝監察程式的手機數字非常龐大

佢UP緊乜鳩
即係多還是少?

呢D IT人真垃圾, 做program都廢過人! 直接由衛生處嘅人員用電腦將個手帶link去server就一了百了, 使撚柒要個user自己做? 香港IT而真係ON撚狗
引用:
原帖由 KWKF 於 2020-3-25 07:48 PM 發表
政府資訊科技總監林偉喬表示,不會為內地、台灣及澳門抵港人士,派發藍牙手帶。他指,內地抵港人士的Android手機,通常都無google play,如要安裝電子手環所需應用程式,會相對困難,所以會繼續使用實時地點分享,及突擊檢查等方式以作監察。林偉喬指,過往有少部分內地抵港人士的手機,無法實時分享位置,當局會派手機給他們使用。但他相信,無法安裝監察程式的手機數字非常龐大,當局如果派發手機,14日就可 ...

佢個App正版版權
無得就咁抄APK
裝不到
好似要有密碼

有些App
在網頁下戴APK檔
手機set「不明的來源」不明來源的程式安裝

引用:
原帖由 香港進擊的P圖 於 2020-3-25 11:10 PM 發表
大陸手機可以下載google app,估唔到政府DIT 人甘豬兜
佢個App正版版權
無得就咁抄APK
裝不到
好似要有密碼

有些App
在網頁下戴APK檔

呢D咪ON狗囉! 應該統一由衛生處人員幫佢地安裝, 就解晒D問題啦!
引用:
原帖由 powerantivirus 於 2020-3-26 12:52 AM 發表
佢個App正版版權
無得就咁抄APK
裝不到
好似要有密碼

有些App
在網頁下戴APK檔

引用:
原帖由 powerantivirus 於 2020-3-26 12:52 AM 發表

佢個App正版版權
無得就咁抄APK
裝不到
好似要有密碼

有些App
在網頁下戴APK檔
下載google安裝器,只需三分鐘就包哂4個程式,APK 別再用了,垃圾野,我小米,華為均大陸版本機,都是先下載叫PP助手,裏面包羅萬有。

引用:
原帖由 apmichael 於 2020-3-26 12:35 AM 發表

你要人入境搞咁多嘢呀?裝完google app又要開gmail account,一陣要update先開到google play,就係為咗裝個app
識就2,3分鐘攪掂,唔識嘅比你成日都冇玩用,我3部手機都系大陸版本,照用到所有google app

引用:
原帖由 香港進擊的P圖 於 2020-3-26 01:09 AM 發表

下載google安裝器,只需三分鐘就包哂4個程式,APK 別再用了,垃圾野,我小米,華為均大陸版本機,都是先下載叫PP助手,裏面包羅萬有。
你過關時會唔會畀人裝咁多嘢落你部機度呀

人哋要裝就好似你咁裝咗啦

引用:

原帖由 apmichael 於 2020-3-26 12:21 AM 發表 

人哋要裝就好似你咁裝咗啦.

亦不行
太繁習
好似小小非法

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2020-3-25 11:55 PM 發表
呢D咪ON狗囉! 應該統一由衛生處人員幫佢地安裝, 就解晒D問題啦!

有些是長者
無能力做到.
真系要IT人幫手

設計個APP繁習化
未必任何人可自行安裝到

引用:
原帖由 apmichael 於 2020-3-26 01:21 AM 發表

人哋要裝就好似你咁裝咗啦
又想過關,又唔想被監控,睇入境處點安排嗻!疫情大過乜,其實唔需要裝好多,一個app幾乎全包宴。

引用:
原帖由 powerantivirus 於 2020-3-26 01:26 AM 發表
引用:

原帖由 apmichael 於 2020-3-26 12:21 AM 發表 

人哋要裝就好似你咁裝咗啦.

亦不行
太繁習
好似小小非法 ...
有認証,如果非法google 已檢測到用不到,放心下載,這個疫情要監控,睇下政府點處理了,

引用:
原帖由 香港進擊的P圖 於 2020-3-26 12:39 AM 發表

又想過關,又唔想被監控,睇入境處點安排嗻!疫情大過乜,其實唔需要裝好多,一個app幾乎全包宴。
佢地一早比App背後被監視
只不過自己無發現到
有些己自然send了位置去APp公司

唔識用apk裝app? 垃圾科技總監

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]