• 瀏覽: 59,035
  • 回覆: 710
  • 追帖: 4
+15
引用:
原帖由 laohang 於 2020-3-25 11:48 發表
不少參與暴亂的被捕者都是知識分子,擁有學士、碩士、博士學位,甚至是大學研究員、客席講師或高薪厚職的專業人士。警方透露,大部分參與暴亂的違法者都是突然關心政治,受黃媒及煽暴文宣「催眠」。又指不少人被捕後,會擔心地問:「你會唔會喺警署打我?」更曾有被捕的中學生、大學生在警署落完口供,獲准保釋離開警署時,會帶點錯愕反問警員「出得去喇?都唔係『手足』講咁會被阿Sir打幾下、用槌仔揼!」
警員指參與暴亂的 ...
當時有人訪問台灣點睇香港暴亂,被訪者話暴亂其間香港死了幾千人,有的野,傳傳下就會當真!

讀書叻唔代表識做人

引用:
原帖由 laohang 於 2020-3-25 11:48 AM 發表
不少參與暴亂的被捕者都是知識分子,擁有學士、碩士、博士學位,甚至是大學研究員、客席講師或高薪厚職的專業人士。警方透露,大部分參與暴亂的違法者都是突然關心政治,受黃媒及煽暴文宣「催眠」。又指不少人被捕後,會擔心地問:「你會唔會喺警署打我?」更曾有被捕的中學生、大學生在警署落完口供,獲准保釋離開警署時,會帶點錯愕反問警員「出得去喇?都唔係『手足』講咁會被阿Sir打幾下、用槌仔揼!」
人一黃,好快見閻皇 !

讀到書唔代表叻
低學歷唔代表差
只不過係近年既人將高學歷同高能力掛鈎左!

高分低能,香港教育特色....

人一黃,腦死亡

講明啲,大學雞

跟本成班宅男
引用:
原帖由 laohang 於 2020-3-25 11:48 AM 發表

頭先經過朋友樓下見到有人帶槍在街,市民報警,四架警車到拉左果個人

引用:
原帖由 laohang 於 2020-3-25 11:48 發表
吃著藥無救

大公報

班傻仔被人利用都唔知🤣 垃圾已完就收哂錢~班傻西勇武得雞水咁多 仲要被人拉~ 做判頭幾好搵

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]