• 瀏覽: 32,565
  • 回覆: 221
+3
引用:
原帖由 aiiijima 於 2020-3-25 05:11 PM 發表

有講錯咩?
其實去年12月TBB,香港各大傳媒已經開始有報道跟進華南海鮮市場單野,官方就死口唔認。
之後d大陸濕9專家仲大放厥詞可防可控,最終個條濕9專家王廣發都染埋病。
一路要拖到一月中上邊有命令落來,先開始公佈。前後大大話話一個多月。
不要自欺欺人啦。 ...
“可防可控”,侵侵意思都有講過喎

引用:
原帖由 週五寧靜 於 2020-3-25 05:22 PM 發表

幾時取消過?

引用:
原帖由 BritHK1842 於 2020-3-25 09:46 AM 發表
中國人傳播武漢肺炎,搞到奧運破例延期
中國又贏,強國崛起了
我****1為敬👍

提示: 違規內容已被屏蔽
多謝尾國努力!地球又少左好多人

引用:
原帖由 BritHK1842 於 2020-3-25 09:46 AM 發表
中國又贏,強國崛起了
你亂講啲乜嘢,有證據嗎?
閣下不是中國人?應該說你沒資格做中國人

日本,唔驚,過咗疫情,香港人黎買爆你。😎😎😎

取消啦,下年會有雲南肺炎啊。

引用:
原帖由 唔睇大台 於 2020-3-25 09:39 AM 發表
新冠肺炎疫情擴散全球,令原定本年7月舉行的東京奧運會無法如期舉行。日本首相安倍晉三周二(24日)與國際奧委會(IOC)主席巴治通電話,提出奧運會延期一年舉行的建議,獲巴治採納,這是現代奧運會舉行124年以來首次延期。安倍晉三指,巴治同意最遲明年夏天舉行奧運會,惟具體時間需由IOC開會再決定。

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/aeanews/20200324/photo/b ...
如期舉行冇人入場,得部份運動員參加,電視又小公司落廣告。
VS
遲一年舉行一切如常。
邊一個方案比較着數好易理解。

引用:
原帖由 aiiijima 於 2020-3-25 11:56 AM 發表

日本真係慘,畀班食野味的大陸仔累死。
你媽慘啲,生左你咁on9白痴仔

哈哈快啲多謝大陸佬啦

引用:
中國又贏,強國崛起了
正常一個人。唔會想有疫情,更唔會利用疫情去達到某些政治目的,除了漢奸黃絲

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]