• 瀏覽: 32,516
  • 回覆: 221
+3
引用:
原帖由 唔睇大台 於 2020-3-25 09:39 AM 發表
新冠肺炎疫情擴散全球,令原定本年7月舉行的東京奧運會無法如期舉行。日本首相安倍晉三周二(24日)與國際奧委會(IOC)主席巴治通電話,提出奧運會延期一年舉行的建議,獲巴治採納,這是現代奧運會舉行124年以來首次延期。安倍晉三指,巴治同意最遲明年夏天舉行奧運會,惟具體時間需由IOC開會再決定。

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/aeanews/20200324/photo/b ...
異𩆜異靈冬驚奧魂,好邪呀

取消啦!仲廷期

引用:
原帖由 唔睇大台 於 2020-3-25 09:39 AM 發表
新冠肺炎疫情擴散全球,令原定本年7月舉行的東京奧運會無法如期舉行。日本首相安倍晉三周二(24日)與國際奧委會(IOC)主席巴治通電話,提出奧運會延期一年舉行的建議,獲巴治採納,這是現代奧運會舉行124年以來首次延期。安倍晉三指,巴治同意最遲明年夏天舉行奧運會,惟具體時間需由IOC開會再決定。

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/aeanews/20200324/photo/b ...
安倍呢次認真還得神落,唔使取消咁好既消息,肯定笑到睡唔著囉。

日本國運

日本真係黑仔

引用:
原帖由 BritHK1842 於 2020-3-25 09:46 AM 發表
中國人傳播武漢肺炎,搞到奧運破例延期
中國又贏,強國崛起了
最鄙視你呢種人,以諷刺自己國家為樂,
就算你唔肯認自己中國人既身份,
咁你老豆老母阿爺祖宗都係食中華大地奶水大喇卦?
中國衰你好威咩?
中國衰左,你以為唔關你事?你只會跟住一齊衰,
外國人見到你呢類言論笑到收唔到聲呀.

,唔
引用:
原帖由 BritHK1842 於 2020-3-25 09:46 AM 發表
中國又贏,強國崛起了
宜家西人接力,好快西人崛起,死唔曬的話。

引用:
中國又贏,強國崛起了
甘中意做漢奸做咩吾改名叫汪精衛

引用:
原帖由 aiiijima 於 2020-3-25 12:50 PM 發表

其實我覺得奧運應該照去,7月底一係受控,再唔係全人類可能都全部感染。
d運動員口話唔參加,其實一講到獎牌,邊個運動員會捨得?
虛僞居多,同埋呢d運動員本身無準備好。
有準備同快要退役的運動員係唔會想延遲。 ...
舉辦一個冇現場觀眾奧運會

全世界都抗疫中,當初諗住改地點,現在全世界都唔得閒理奧運啦,唯有改期。

引用:
原帖由 mingtak75 於 2020-3-25 01:12 PM 發表
取消啦!仲廷期
如果取消日本真係破產都得

明年如果又有其他疫情,是否要取消

延期對運動員來講是最好方法!

咁咪仲好

索性取消算吧