• 瀏覽: 32,535
  • 回覆: 221
+3
日本真係好野,咁耐以黎都未試過押後舉行,佢開創先河,勁.

取消英超啦

引用:
原帖由 BritHK1842 於 2020-3-25 09:46 AM 發表
中國人傳播武漢肺炎,搞到奧運破例延期
中國又贏,強國崛起了
美國制造新型肺炎,禍及全世界!美國QE再次推倒經濟,又贏

引用:
原帖由 mib04 於 2020-3-25 10:30 AM 發表
多謝黨,全球運動員又多了一年時間做準備
民主、共和兩黨好波

引用:
原帖由 simpson777 於 2020-3-25 09:43 AM 發表
原來東京奧運取消過一次
今次如果取消
就應該創造兩次申辦成功而取消城市,呢個健力士記錄好難有城市抄破
咁日本仔都算黑仔

準備好奧運,又要等一年先來推出,咩都變晒啦

日本奧運改期,酒店飛機廣告蝕死,一年後咩環境又未知。

引用:
原帖由 今天的事今晚做 於 2020-3-25 11:31 AM 發表

咁日本仔都算黑仔
今朝睇大陸新聞,東京奧運選手村是新樓盤,一早賣晒,而且遲交樓比業主,可能要賠一大筆錢,還有好多場館原定完奧運後改做會展,明年參展商比晒定金,交唔到場又要賠錢。
日本點解咁快收定賣樓,因為需要錢來搞奧運囉,而且偷雞唔到蝕榨米。

日本経濟又開始下滑

引用:
原帖由 唔睇大台 於 2020-3-25 09:39 AM 發表
新冠肺炎疫情擴散全球,令原定本年7月舉行的東京奧運會無法如期舉行。日本首相安倍晉三周二(24日)與國際奧委會(IOC)主席巴治通電話,提出奧運會延期一年舉行的建議,獲巴治採納,這是現代奧運會舉行124年以來首次延期。安倍晉三指,巴治同意最遲明年夏天舉行奧運會,惟具體時間需由IOC開會再決定。

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/aeanews/20200324/photo/b ...
日本真係慘,畀班食野味的大陸仔累死。

引用:
原帖由 BritHK1842 於 2020-3-25 09:46 AM 發表
中國人傳播武漢肺炎,搞到奧運破例延期
中國又贏,強國崛起了
大6要你生就生,死就死

引用:
原帖由 simpson777 於 2020-3-25 11:45 AM 發表

今朝睇大陸新聞,東京奧運選手村是新樓盤,一早賣晒,而且遲交樓比業主,可能要賠一大筆錢,還有好多場館原定完奧運後改做會展,明年參展商比晒定金,交唔到場又要賠錢。
日本點解咁快收定賣樓,因為需要錢來搞奧運囉,而且偷雞唔到蝕榨米。 ...
日本無得唔去,因爲申辦2016奧運已經洗左一大筆錢。
本來2016年有機,但比大陸冼,四維叫d國家唔好投比日本,結果巴西跟大陸聯合使橫手奪得主辦權(之後巴西一身蟻,女總統被彈劾下台)。
日本之後再凝聚力量,狂打311地震苦情牌,結果拿下2020奧運。

引用:
原帖由 ATA6038 於 2020-3-25 12:08 PM 發表

大6要你生就生,死就死
明明已經社區大爆發,仲要繼續舉辦萬人宴,不停春運。
呢d叫有效防控疫情。
黑柴話要讚。

日本真係黑仔

好過停

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]