• 瀏覽: 43,714
  • 回覆: 385
  • 追帖: 1
+16
即係成班人出去飲汽水果汁就減低風險,係唔係咁樣理解

林鄭終於學懂硬起來, 如果比以前, 最多咪話強烈遣責絕不姑息酒舖, 就不了了之, 最多加多句, 我相信我團隊可以應付疫情

又合理呀...非常時期一定無扮法...大家合作快D搞掂重新再搵錢仲好啦......唔係沒完沒了唔知幾時停的.....

感染可以乘幾何級攀升,今日50,明日可能500,後日可能5000,然后50000,五百萬,無知自私嘅人很多,支持嚴厲措施,免得失控

點解D人唔肯自律,係要管先唔出去,所謂自由係咪就係毫無責任放飛自我?

毒果技倆,A隊叫停食肆,到政府有動作喇;B隊衝出來反對;C隊等將警察擺上檯,正扑街

引用:
原帖由 唔睇大台 於 2020-3-24 09:54 AM 發表
【本報訊】常被批評施政too little, too late的特首林鄭月娥,再施展其眾人皆醉我獨醒的施政方針。在多名專家呼籲仿效西方國家限制食肆營業時間下,林鄭選擇向全港約8,600間持有酒牌的食肆開刀,以「飲醉少少會更加親密」為由禁止賣酒。禁酒令惹來業界反彈,認為酒吧場地為傳播鏈說法毫無根據,反問如因聚集吃飯而感染武漢肺炎,是否應禁止食肆酒樓提供米飯。
記者:梁銘恩 鄧溢禧 鍾雅宜

http ...
擺明針對鬼佬唔帶口罩惡習,但又唔可以被指種族歧視,呢招有好過冇

停哂的餐廳咪會中咗攬炒嘅圈套囉,咁咪會時代革命成功囉。

引用:
原帖由 笨豬傻咪 於 2020-3-24 10:35 AM 發表
即係成班人出去飲汽水果汁就減低風險,係唔係咁樣理解
講到尾都係自律問題,要畫公仔畫出腸

支持..

引用:
原帖由 唔睇大台 於 2020-3-24 09:54 AM 發表
【本報訊】常被批評施政too little, too late的特首林鄭月娥,再施展其眾人皆醉我獨醒的施政方針。在多名專家呼籲仿效西方國家限制食肆營業時間下,林鄭選擇向全港約8,600間持有酒牌的食肆開刀,以「飲醉少少會更加親密」為由禁止賣酒。禁酒令惹來業界反彈,認為酒吧場地為傳播鏈說法毫無根據,反問如因聚集吃飯而感染武漢肺炎,是否應禁止食肆酒樓提供米飯。
記者:梁銘恩 鄧溢禧 鍾雅宜

http ...
毒果好野,挑釁仇恨,分化市民,破壞香港,老闆肥佬扑街死不足惜,總編,記者同樣扑街!

限制座位數目
減少人流
停哂又真係好大鑊
我都做過老闆
要我停業冇問題
係咪幫我停埋租先

引用:
原帖由 discussfai123 於 2020-3-24 11:37 AM 發表

講到尾都係自律問題,要畫公仔畫出腸
唉.....有自律就唔會有人比拉

引用:
原帖由 死蠢無罪 於 2020-3-24 11:14 AM 發表

擺明針對鬼佬唔帶口罩惡習,但又唔可以被指種族歧視,呢招有好過冇
叫人唔歧視,但首先歧視飲酒的人,上次火煱,退休聚會擺酒又唔禁火煱、退休食飯和婚宴。

冇辦法噶!飲完屎水咪搞嘢囉!噉唔噉呢啲外國返嚟嗰啲人,又走去飲屎水。交叉感染一發不可收拾。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]