• 瀏覽: 996
  • 回覆: 19
壹傳媒2月底傳出裁員消息,至少40名員工受影響。今日(23日)壹傳媒內部發通告,宣布受疫情影響2020/21年度決定凍薪...

*立即結業就最啱…

新聞來源連結:

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200323/mobile/bkn-20200323182544665-0323_00822_001.html

值接投胎啦…唔好再害人

HK係甘多年來充斥著假新聞同埋挑起社會撕裂噶黑暗當中終於見到有少少光明啦,

此黑媒乃反中亂港、荼毒中國香港市民的其一始作俑者,必須消滅!

引用:
原帖由 fifa20 於 2020-3-23 07:00 PM 發表
值接投胎啦…唔好再害人
胎都無得佢投,要佢哋灰飛湮滅就最正確…

咁香討幾隻鍵盤曱甴仲有冇轉貼費收先? 連杯麵都冇得買, 剩返食屎呢個 option 啫喎.

呢個時勢凍薪都好過放冇薪假同減薪,
有張大報紙炒完人再七折支人工請番

引用:
原帖由 UFB 於 2020-3-23 07:01 PM 發表
HK係甘多年來充斥著假新聞同埋挑起社會撕裂噶黑暗當中終於見到有少少光明啦,
此等妖孽媒體必遭天譴…

封報封報封報!

引用:
原帖由 阿乜水 於 2020-3-23 07:05 PM 發表
咁香討幾隻鍵盤曱甴仲有冇轉貼費收先? 連杯麵都冇得買, 剩返食屎呢個 option 啫喎.
最衰格係嗰啲攞政府支援又攤大手問人攞嘅思覺失調騎呢怪…

凍薪即係咩?係咪停薪留職?即係有汗出冇糧出?

引用:
原帖由 cll4793 於 2020-3-23 07:09 PM 發表
凍薪即係咩?係咪停薪留職?即係有汗出冇糧出?
妖言惑眾、反中亂港不單無糧出,仲會有報應…

工會仲唔罷工抗議?

等乜?

摺撚左佢啦,咁撚垃圾嘅傳媒。

妖孽記協仲快啲出嚟鳩噏…

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]