• 瀏覽: 49,454
  • 回覆: 434
  • 追帖: 1
+14
武漢肺炎疫情全球肆虐,全球口罩缺貨,西班牙亦出現一罩難求的情況,口罩被人炒至天價,衛生部長馬里昂(Javier Marion)日前在記者會上...

民主不是萬能的嗎?一樣比唔到口罩人民. 三個月來做MUG?

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/instant/articles/detail/1229407/即時-國際-炒至天價醫護缺口罩-西班牙衛生部長淚崩讓人心酸

會否醫護罷工??

多謝香港人,尤其嗰班比較有錢的,之前不斷全球瘋狂搶購口罩,依家多到可以寄返畀佢哋海外親友,正宗冚家剷

都系華人社會勁。咁缺都全民口罩。未理我用三日。總之就系。唔去食飯。飲酒。唔去旅遊。就好小風險。。香港近幾日升級都系全賴班友。我地圍城內既忍兩三個月。都控制到

香港人咪話正苦廢所以自救

西班牙人唔自救???

香港係有口罩賣,但俾人寄晒走。 去郵局順豐dhl睇下就知。

中國爆發,你哋就坐喺度食花生,覺得唔關自己事,完全唔為自己一旦爆發做準備;
連醫護用防護物資都唔夠,根本係低B、嚴重失職。

一個口罩炒至300歐元 咁我咪即係好有錢

引用:
原帖由 terada 於 2020-3-23 01:51 PM 發表
多謝香港人,尤其嗰班比較有錢的,之前不斷全球瘋狂搶購口罩,依家多到可以寄返畀佢哋海外親友,正宗冚家剷
唔好意思,我都有份做幫兇 由加拿大寄咗三百隻口罩返香港.

引用:
原帖由 4000cc 於 2020-3-23 01:56 PM 發表
香港係有口罩賣,但俾人寄晒走。 去郵局順豐dhl睇下就知。
啲人DHL排隊中

引用:
原帖由 乜費 於 2020-3-23 02:10 PM 發表

啲人DHL排隊中
用DHL,FEDEX 寄發醫療物資,終極地址只能是佢老美聯邦政府。

係歐美戴口罩會比人打架。跟本冇剛需。

引用:
原帖由 terada 於 2020-3-23 01:51 PM 發表
不如怨黑衣人響舊年清耗全球過億口罩存貨

引用:
原帖由 cll4793 於 2020-3-23 02:17 PM 發表

用DHL,FEDEX 寄發醫療物資,終極地址只能是佢老美聯邦政府。
最後又被老美攔路打劫曬

引用:
原帖由 理+誠 於 2020-3-23 01:56 PM 發表
中國爆發,你哋就坐喺度食花生,覺得唔關自己事,完全唔為自己一旦爆發做準備;
連醫護用防護物資都唔夠,根本係低B、嚴重失職。
你講得無錯,中國爆發左兩個月,但外國好似無乜出政策或行動~~~

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]