• 瀏覽: 64,478
  • 回覆: 573
  • 追帖: 2
+27
盡量留家,當然不是為了黑醫護,而是為了其餘盡心守護我們的白衣天使。
不過同六成自由大於一切嘅”高質”香港人講自律,算啦。

黑醫護自己罷工去聚會飲酒就得,香港市民就要留屋企?

引用:
原帖由 vanga 於 2020-3-23 09:47 AM 發表
東區醫院女醫生溫哥華滑雪返港初確診現低燒及肺花

醫生自己都去旅行喎
武漢都會有啲傻九唔帶口罩

醫護嘅對手

引用:
原帖由 Aasia 於 2020-3-23 09:42 AM 發表
【本報訊】「為了你,我堅守崗位;為了我,請你堅守在家!」瘟疫蔓延時,一群醫護人員發出緊急呼籲,勸港人避免不必要活動,家居隔離人士切勿外出。本港昨再增加44宗武漢肺炎確診個案,總數升至318宗。專家相信現時隱形帶菌者比已公佈的多,若不保持社交距離,數周後個案會破千;若港人不自律減少社交,政府應立法暫停食肆晚市。

https://appledaily-hk-appledaily-prod.cdn.a ...
而家就真係應該真係全面封關啦! 班黑醫護去能左邊呀?

引用:
原帖由 joewb 於 2020-3-23 09:47 AM 發表
on 九學者,食肆停業,鋪租你俾呀
電視佢話叫政府俾喎

毒果,
點解吾叫全面封關呀!
之前你咪好L叻咁,叫全面封關嘅!
全面封鳩歐美嘛,點解吾講呀!

死毒果!

引用:
原帖由 貝才貝才 於 2020-3-23 10:44 AM 發表

而家就真係應該真係全面封關啦! 班黑醫護去能左邊呀?

引用:
原帖由 az222 於 2020-3-23 10:45 AM 發表
毒果,
點解吾叫全面封關呀!
之前你咪好L叻咁,叫全面封關嘅!
全面封鳩歐美嘛,點解吾講呀!

死毒果!

引用:
原帖由 前往幼稚的妹妹 於 2020-3-23 10:02 AM 發表
由其是班仆街自私由外國返黎個啲,初時個個都講到好L慘,一返到香港就完全唔自律仲四圍走播毒。仲要好威咁放番上網,睇到都眼火爆,之前我地辛辛苦苦做嘅嘢全部破壞晒。冇一個國家嘅醫療系統可以不停收感染嘅人,遲早俾佢地搞到一鑊泡 ...
多謝泛暴

美國超級肺炎害人不淺

黑醫可以罷工救港,
市民一樣可以開 P 撐經濟

真係DKLM...……..又抄9人

你班黑醫唔係支持罷工既咩

中共武漢肺炎真係麻撚煩,藍屎廢佬又唔卵帶口罩全港週圍播毒!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]