• 瀏覽: 82,682
  • 回覆: 554
+46
引用:
原帖由 chachachacha 於 2020-3-21 07:39 PM 發表
香港防疫到尾聲 垃圾政府將湖北同海外班廢柴運晒香港唔爆升就假啦!廢柴政府攬炒全港
多能謝班泛淫垃圾議員,又叫罷工、封關,又要求接滯廢學生、國內國外人士回港。6月開始到而家攬炒成功,又叫政府救濟。

引用:
原帖由 sam0010 於 2020-3-21 08:43 PM 發表
多謝果班去少陣旅行都會死同埋班留學生啦
呢樣同意,宜家仲死去旅行果啲真是無言

留學生。。。無意見,如果係自己仔女身在歐美我都唔知點算,將心比己啦

封關封關封

政府雖然有問題
但係香港人本身都有問題,自私自利
係呢個時候,仲有咁多人走去行街食飯
你睇下密集區仲有咁多人係度就知
完全唔當疫症乜嘢

引用:
原帖由 icantstop 於 2020-3-21 08:40 PM 發表

公務員又放有薪假期!?😹👍
我發覺啲人好似智商有問題,個茅頭唔係指向違反隔離令周圍走的人,反而係酸公務員在家home office,最後傳染都似意大利咁樣可能大家先滿意,不過九成你呢類人到時只識鬧林鄭無能

何況政府應該要加重辣刑
加重刑罰十萬元兼坐埋監

的死鬼佬又扮勁又要歧視的帶口罩既人,一律禁止無香港身份證既鬼入境,天下太平!

引用:
原帖由 mcdonaldjungle 於 2020-3-21 08:36 PM 發表
有得還書未呀,續左7次又話不可再續,而家又唔開門,行左3次個還書箱又鎖埋
還書重要定染病重要呀,少一個傳播鍊就少一個風險,究竟你明唔明?

引用:
原帖由 Cepa 於 2020-3-21 07:31 PM 發表
全球溫疫漫延,多得強國雜種煮席隱瞞疫程!
人黃腦便殘
中國一早公佈左啦,你過年前唔知有肺炎?係D歐美國家愛理不理先咁爆

引用:
原帖由 jvr^_^ 於 2020-3-21 08:23 PM 發表
公墓員在家工作?食環埃及遊,九個在職及剛退休,食環處去3月頭去埃及全體中美國肺炎,公墓員高薪低能,廢絕全球
我識有人唔係公務員都外遊,例如醫生,咁又點解釋???

引用:
原帖由 noel2046 於 2020-3-21 08:08 PM 發表

咁計大陸咪要賠香港及其他國家
你夠膽可上京進柬而唔係在香討打幾隻字囉

唔關公務員事,係公務員頭頭自以為好打得嗟!
應該要咁做:
公務員停工,劃一價出糧,萬零啦
要返工既香港人都停工停市,公務員份糧多出黎既錢,補夠又係萬零
即是高官又萬零,一般市民又萬零,條數唔夠既政府包底吧。

哩d就叫共渡時艱

而家自以為好打得既做法就係肥晒d公務人員,
可知而家有幾多人冇工開,停薪留職之類…

衹能叫做共渡時奸

就算英國咁死硬派都識轉下彎啦
https://inews.hket.com/article/2597069/【英國疫情】全國餐飲娛樂場所全關 推薪金保障計劃?mtc=20041

引用:
原帖由 kmhfamily 於 2020-3-21 08:56 PM 發表

還書重要定染病重要呀,少一個傳播鍊就少一個風險,究竟你明唔明?
我唔還無所謂,佢計罰款就唔啱

引用:
原帖由 Doctor-X 於 2020-3-21 07:46 PM 發表
正白痴 又home  office
經濟已經衰
又傷上加傷
經濟係全球都衰,為左經濟賠上性命,歐洲有版大家睇都仲要用呢個思維諗野,無言

一係叫林鄭學約翰遜咁佛系抗疫囉,可能到時皆大歡喜

引用:
原帖由 amethyst33 於 2020-3-21 07:38 PM 發表

乜真係有好多人違反隔離令咩?!
最大獲係唔知有幾多人違反.但一定已有人違反了

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]