• 瀏覽: 82,644
  • 回覆: 554
+46
有得還書未呀,續左7次又話不可再續,而家又唔開門,行左3次個還書箱又鎖埋

支持港府一系列抗疫措施,市民要自願遵守

全面封關啦, 比佢地入境, 佢地仲要玩野

引用:
原帖由 9個花花 於 2020-3-21 07:24 PM 發表
有無攪錯,又放假 ?

我等緊用公共服務,出牌,申請文件副本呀!
海外傳入個案關咩公務員事? 又放假 !!!
係唔係公務員唔返工, 確診個案會減少?
公務員應該停薪留識 !!! 我地失業,搵唔到工,你地又做咁多野攪到我更難搵工,點解佢地咁開心又唔洗返又有人工!!!
...
政府Home office
一來公務員佔咗社會好大比例,公務員唔返工已經可以阻止大量人外出
二來政府有領頭羊嘅作用,好多私人機構都睇政府做

引用:
原帖由 蔥上雲燒 於 21-3-2020 07:02 PM 發表
新冠肺炎疫情持續(新型冠狀病毒COVID-19),本港過去兩日的確診個案創新高,今日下午公布(21日)有37宗確診及初步確診個案,政府傍晚宣布五項抗疫措施,林鄭月娥形容現在疫情的形勢是非常嚴峻及危急的

https://static02-proxy.hket.com/ ... 2597181/1_1024.jpeg

新冠肺炎疫情持續(新型冠狀病毒C ...
公務員又放有薪假期!?😹👍

而家等D 大佬拯救世界, 一石幾鳥

引用:
原帖由 jipyrbo 於 2020-3-21 07:33 PM 發表

應該好似二月咁,仲有強力執法違規自我隔離自私鬼,重判係最高阻靠。
應該學新加坡將違反隔離令的人驅逐出境,永世不得進入香港

多謝果班去少陣旅行都會死同埋班留學生啦

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2020-3-21 07:40 PM 發表

多唔多就唔知,但係政府要殺一儆百,否則越嚟越多人效法,到時就大鑊㗎喇
殺一儆百應該學新加坡永世不得做香港公民及永世不得入香港境

引用:
原帖由 Doctor-X 於 2020-3-21 07:46 PM 發表
正白痴 又home  office
經濟已經衰
又傷上加傷
咁到時爆發一齊死囉

引用:
原帖由 alex-2 於 2020-3-21 07:46 PM 發表

佢地在家避炎,但我地就返工交稅養呢班政府仆街
你納幾多稅咁大把呀

公務員都要納稅架

引用:
原帖由 聰明人一個 於 2020-3-21 07:47 PM 發表
仍然無提強制隔離...
我都唔明點解唔強制隔離

公墓猿又可在家炒股票、沽牛證~

引用:
原帖由 大寶 於 2020-3-21 07:50 PM 發表

對.佢地讀屎片
品格的野冇就冇,同讀幾多書無乜關係

引用:
原帖由 已檢舉 於 2020-3-21 08:27 PM 發表
淋病柒🦢4️⃣
通常咒人者受哂咒詛,恭喜你

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]