• 瀏覽: 82,702
  • 回覆: 554
+46
一定要嚴懲班違反檢疫令嘅仆街!

做公墓園真幸福

唔好做埋 D咁既野,等公務員支持你,拉票 !!!

我呢幾日入政府地方
又探熱又消毒 GEL,超誇張!!!

全球溫疫漫延,多得強國雜種煮席隱瞞疫程!

嘩...疫情一日唔退, 就永世唔使返工兼有糧出, 都咪話唔盞......

日日打j等出糧

引用:
原帖由 蔥上雲燒 於 2020-3-21 07:02 PM 發表
新冠肺炎疫情持續(新型冠狀病毒COVID-19),本港過去兩日的確診個案創新高,今日下午公布(21日)有37宗確診及初步確診個案,政府傍晚宣布五項抗疫措施,林鄭月娥形容現在疫情的形勢是非常嚴峻及危急的

https://static02-proxy.hket.com/ ... 2597181/1_1024.jpeg

新冠肺炎疫情持續(新型冠狀病毒C ...
應該好似二月咁,仲有強力執法違規自我隔離自私鬼,重判係最高阻靠。

邊個搞到公務員又要居家辦公嘅,咪啲唔肯遵守隔離令嘅自私撚囉,政府可做嘅就係拉晒呢班仆街,罰錢又好,入禁閉營又好,唔應該畀佢哋也文也武,週圍同人晒命囉

引用:
原帖由 Cepa 於 2020-3-21 07:31 PM 發表
全球溫疫漫延,多得強國雜種煮席隱瞞疫程!
多得你主子美國, 傳到全世界都有

引用:
原帖由 9個花花 於 2020-3-21 07:30 PM 發表
唔好做埋 D咁既野,等公務員支持你,拉票 !!!

我呢幾日入政府地方
又探熱又消毒 GEL,超誇張!!!
sars時都無咁誇, 宜家搞到社會氣氛超緊張, 真係無病都嚇到病......

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2020-3-21 07:35 PM 發表
邊個搞到公務員又要居家辦公嘅,咪啲唔肯遵守隔離令嘅自私撚囉,政府可做嘅就係拉晒呢班仆街,罰錢又好,入禁閉營又好,唔應該畀佢哋也文也武,週圍同人晒命囉 ...
乜真係有好多人違反隔離令咩?!

香港防疫到尾聲 垃圾政府將湖北同海外班廢柴運晒香港唔爆升就假啦!廢柴政府攬炒全港

有「權利」住在香港,就有「責任」保護香港。要隔離的請隔離,香港毀滅就上不了街爭取所謂訴求啦!

引用:
原帖由 amethyst33 於 2020-3-21 07:38 PM 發表

乜真係有好多人違反隔離令咩?!
多唔多就唔知,但係政府要殺一儆百,否則越嚟越多人效法,到時就大鑊㗎喇

引用:
原帖由 9個花花 於 2020-3-21 07:24 PM 發表
有無攪錯,又放假 ?

我等緊用公共服務,出牌,申請文件副本呀!
海外傳入個案關咩公務員事? 又放假 !!!
係唔係公務員唔返工, 確診個案會減少?
公務員應該停薪留識 !!! 我地失業,搵唔到工,你地又做咁多野攪到我更難搵工,點解佢地咁開心又唔洗返又有人工!!!
...
你都可以申請做公務員

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]