• 瀏覽: 1,935
  • 回覆: 27
+2
今早8時52,山頂山頂道77號發生致命交通意外。事發時,該名50餘歲外籍男子騎單車落山,其間失控越過對面線,與一輛駛至的輕型貨車迎頭相撞。單車男身受重傷,當場不治。警方在現場調查意外成因。

害人害物
來生請不要來中國地方害人害物。
自私鬼

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/突發/450712/山頂奪命車禍-外籍男踩單車疑失控越線-遭貨車猛撞當場死亡

死得好

馬路踩單車很危險

唉!害了個貨車司機,又排煩

死得好

引用:
原帖由 明日純情的馬 於 2020-3-21 10:19 AM 發表
今早8時52,山頂山頂道77號發生致命交通意外。事發時,該名50餘歲外籍男子騎單車落山,其間失控越過對面線,與一輛駛至的輕型貨車迎頭相撞。單車男身受重傷,當場不治。警方在現場調查意外成因。

https://cdn.hk01.com/di/media/images/4191267/org/812fee029aa1dc2a52bbefa3bc50961f.jpg/hlakyapDpl8nydmkEj ...
報紙寫係電動單車,唔知有冇睇錯?😣😣😣

如果係強國人,會唔會話扺q死?

引用:
原帖由 kelvin.... 於 21/3/2020 11:06 發表
唉!害了個貨車司機,又排煩
有死傷唔知會唔會變被告添
就算係自己冇主動過失

死鬼佬啲血都唔知有冇病毒架

引用:
原帖由 kinfr6827 於 2020-3-21 11:48 AM 發表

有死傷唔知會唔會變被告添
就算係自己冇主動過失
走啦,返去老美民主自由避疫啦,留係獨裁香港咁矛盾把q咩?

引用:
原帖由 snowman06 於 2020-3-21 11:39 AM 發表
如果係強國人,會唔會話扺q死?
超級強國美國人?

呢個死者已好大機會係喎,你自己數吓囉!

其實山頂度好大霧,我坐車晚上12點趕返上去,d霧都好大,又濕,8點鐘上山車又漸多,加上馬路窄,踩單車十分危險!

踩單車去單車徑,唔好害人

今日大霧鎖港,四圍天濕路滑
更何況係山頂彎多路窄?
尼啲人真係自私無腦

引用:
原帖由 明日純情的馬 於 2020-3-21 10:19 AM 發表

/hlakyapDpl8nydmkEj ...
的單車友真係好能乞人憎,佔用行車道又沒有法例規定設施(前後左右燈,倒後鏡~無燈又唔打手勢),個個以為黃金寶上身,係公路亂飛害人害物。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]