• 瀏覽: 6,473
  • 回覆: 150
+9
引用:
原帖由 Green 於 2020-3-17 08:33 AM 發表
香港第一電臺「良心」付出何時休 香港自舊年開始就多災多難。黑暴攬炒、疫情突襲,本土恐怖主義炸彈頻現,港人生命健康危機四伏,所幸有忠誠勇毅,心繫社會嘅警隊為民保駕護航,市民先能夠安身立命。明明喺和平又美好嘅年代,香港亦素以繁榮穩定享譽世界,為乜嘢卻黑暴不斷,文明倒退,法治蒙羞。究其原因,呢一切都離唔開「良心」媒體香港第一電臺嘔心瀝血嘅「付出」。

日前,該台節目《頭條新聞》歪 ...
林鄭肯做嘢,香港電台一早已被整肅,仲等到而家係處大放厥詞同鳩嗡

傷港電台,政府應該比佢賣廣告自負盈虧!然後比班金主泵水,最終水盡自亡

引用:
原帖由 bbq323 於 2020-3-17 11:04 AM 發表
傷港電台,政府應該比佢賣廣告自負盈虧!然後比班金主泵水,最終水盡自亡
其實政府唔係無想過學英國廣播公司個模式,將香港電台轉型:但在職那群員工,不想受聘條件受影響,反對。

引用:
原帖由 Green 於 2020-3-17 08:33 AM 發表
香港第一電臺「良心」付出何時休 香港自舊年開始就多災多難。黑暴攬炒、疫情突襲,本土恐怖主義炸彈頻現,港人生命健康危機四伏,所幸有忠誠勇毅,心繫社會嘅警隊為民保駕護航,市民先能夠安身立命。明明喺和平又美好嘅年代,香港亦素以繁榮穩定享譽世界,為乜嘢卻黑暴不斷,文明倒退,法治蒙羞。究其原因,呢一切都離唔開「良心」媒體香港第一電臺嘔心瀝血嘅「付出」。

大台多左時間, 播世界觀.. 多D 資訊比我地..好過比人地台用黎攪爛GAP播垃圾...

引用:
原帖由 bbq323 於 2020-3-17 11:04 AM 發表
係啦..留返部份人黎專拍政府宣傳片就黎啦.
其他既由佢地自負盈虧, 有人接手就做..無人接就摺...政府都可以慳返D 錢(經常性開支黎的..)

提示: 違規內容已被屏蔽
摺埋港台係市民之福

清理港台........回到正軌

整肅香港電台

最主要係香港依家無論廣播界新聞界教育界司法界都有一班廢老入哂魔道,顛倒正邪,再荼毒下一代嘅年輕人,所以香港唔止冇咗下一代嘅人,已經好似瘟疫一般周街大半已經唔係人而係喪屍,仲係冇得醫個隻!

根本唔係諷刺,而係抹黑!

呢個播毒台早要摺左佢

引用:

香港電台應該爭取獨立, 以後自負盈虧.

引用:

日前,該台節目《頭條新聞》歪曲事實,以嘲諷形 ...
從來無做過中立平衡觀點,一面倒認同黃人觀點,咁仲可以自稱良心咩?第四權擺明公器私用吧!

港台唯一出路

1/ 大換血
2/ 執咗佢

再無第三條路可選了

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]