• 瀏覽: 2,176
  • 回覆: 21
+3
新冠肺炎疫情影響各行各業,不少機構收入大減而要求員工放無薪假。社會福利機構員工會今(14日)舉行記者會表示收到員工求助,

這班社畜唔係支持三罷和攬炒嗎!!現在咁成功,可以功成身退啦!!!???

新聞來源連結:

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news ... 0314_00822_001.html

咁嘅時世, 被迫放無薪或即炒, 係好正常.

社協係支持反送中、支持攬炒、支持打瓜個經濟來推翻港共政權架喎,點解小小痛都都忍唔到?

放完無薪假再即炒! 

吓?社福界現時少左野做????不是呀!定揀嘢做呀?從來都係缺人缺資源嘅大戶。不襯現在低迷去做多d做好d。圭幫在水深火熱的群眾。揾自己嘅尊嚴及利益。問下良心啦!社福界~

引用:
原帖由 erectdick 於 14-3-2020 05:09 PM 發表
吓?社福界現時少左野做????不是呀!定揀嘢做呀?從來都係缺人缺資源嘅大戶。不襯現在低迷去做多d做好d。圭幫在水深火熱的群眾。揾自己嘅尊嚴及利益。問下良心啦!社福界~
...
師兄搞錯了
社福界主要工作係搞示威,最近job真係少左,個籌款箱都好耐冇出過街站,變左宅箱
d受助人又失業冇錢捐,連眾籌都得個吉

引用:
原帖由 kenchan42015 於 2020-3-14 04:47 PM 發表
新冠肺炎疫情影響各行各業,不少機構收入大減而要求員工放無薪假。社會福利機構員工會今(14日)舉行記者會表示收到員工求助,

這班社畜唔係支持三罷和攬炒嗎!!現在咁成功,可以功成身退啦!!!???
//hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200314/photo/bkn-20200314144111935-0314_00822_001_01b.jpg?2020031415405 ...
應該大叫一句mission completed

職場大環境越來越惡劣, 機構出現大裁員是避不了...

引用:
原帖由 kenchan42015 於 2020-3-14 04:47 PM 發表

//hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200314/photo/bkn-20200314144111935-0314_00822_001_01b.jpg?2020031415405 ...
理想達到

社協可以叫多D年輕人跳樓!又可以開壇眾籌增加收入!

社福界十個九個黃
失業咪全職上街向警察淋尿囉

社福界是曱甴竇,發現社工做過曱甴破壞香港的話!即炒不留情!

引用:

//hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200314/photo/bkn-20200314144111935-0314_00822_001_01b.jpg?20200 ...
堅持才看見希望!終於成功啦👏👏👏👍👍👍

終日叫三罷,攬炒ma, 不是如願以償嗎???
你班76自己諗清楚過去行為,承擔後果吧

引用:
原帖由 terryleung365 於 2020-3-14 07:18 PM 發表

堅持才看見希望!終於成功啦👏👏👏👍👍👍

https://scontent-hkg3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/s960x960/79649157_1114152428931453_3470659915373084672_o.jpg?_nc_cat=107&_nc_sid=110474&_nc_ohc=HDfI6rOf1bEAX-DClyp&_nc_ht=sconte ...
現眼報🥜🥜

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]