• 瀏覽: 83,311
  • 回覆: 16
  • 追帖: 5
+64
引用:
原帖由 高大冰凍的世界 於 2020-3-11 03:41 PM 發表
見到美國啲洲更快用緊急狀態又知已經非常嚴重
日本 南韓 香港 和很多地方都未出緊急狀態
對照番美國
心照啦
乜一句心照就搞掂?
人地講句來自大6就要寫篇論文先呀
好笑

引用:
原帖由 高大冰凍的世界 於 2020-3-11 03:50 PM 發表

不要小看現在的科技
早十年前可以任佢呃
不過今時不同往日
好心你都加返D理據吖
一句心照
你同佢又有乜分別呀

引用:
原帖由 DICK~DICK 於 2020-3-11 04:23 PM 發表

邊個放毒心知肚明, 近代史差唔多所有病毒都同美國有關
乜又一句心知肚明搞掂?
人地何大一先生講一句毫無疑問病毒來自大6
So?

引用:
原帖由 514k 於 2020-3-12 01:28 PM 發表

明知中國暴到7彩,都唔做好準備,可以怪誰?
明知出面有暴徒
都要出街
比暴徒打
可以怪誰

引用:
原帖由 514k 於 2020-3-12 01:39 PM 發表

終於講返人話,D曱甴係暴徒,唔係市民啦
唔好一見到暴徒就咁hi先啦
呢單野就係初時大6控制得唔好

引用:
原帖由 514k 於 2020-3-12 01:56 PM 發表

大陸控制得唔好,就唔駛做好準備?只係隔離中國人有鬼用,乜病毒識分國藉架?
世衛唔話你大6輸出病毒
算好喇

引用:
原帖由 Heha_ChRis 於 2020-3-12 02:13 PM 發表

因為佢唔知, 所以唔敢講, 唔似得有D人, 以為/覺得/估 就當係事實
世衛梗係唔講啦, 因為可能係美國輸出病毒, 流感變種,
死咗19000人啦
又講流感呀

附件

54.jpg(96.16 KB)

引用:
原帖由 fryball 於 2020-3-12 02:20 PM 發表

同班5毛講晒氣,佢地信中國政府,不過有得醫病一定去外國醫病,有得移民一定移民,識得翻牆但仍然只識睇片面消息,佢地睇左一段來自文章"Decoding evolution and transmissions of novel pneumonia coronavirus using the whole genomic data"的幾行字,然後引用所謂專家曲解左的意思,就話疫症源頭唔係中國,其實如 ...
我問左班愛國愛黨咁耐
點解佢地就可以一句"心知肚明"一句"心照"
就可以話病毒來自美國
何大一先生一句"病毒來自大6"
一句"毫不懷疑"
就一地玻璃碎
見到佢地咁樣真係好可憐

引用:
原帖由 Heha_ChRis 於 2020-3-12 02:35 PM 發表

又一例證, 證據呢?
https://www.youtube.com/watch?v=Wfx99iwEqHI
你地成日問人攞證據唔係由大6輸出
我反問你地有乜證據係由美國輸出呀
咪當由鐘乜山up兩句就當真理

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2020-3-12 03:28 PM 發表

蠢材呀蠢材 所以而家兩邊都冇證據 但係美國而家唔畀播有關肺炎嘅新聞 你想搵證據咁容易咩 一口咬定係中國嘅 但係有咩證據呀 因為中國爆發先囉 但係之前美國流感死咗好多人 有人話新型冠狀病毒肺炎嚟㗎喎 只不過美國冇驗咋喎 美國年年都有流感 但係平均樓咁即係死八千人左右 今年死多咗一萬人 合理懷疑 但係呢啲你哋唔會正視 ...
唔使咁快人身攻擊嘅
咁只顯得理虧姐

你都話懐疑吖嘛
我見咁大班網軍又話心照又話心知肚明
係美國輸入咁姐
乜又講美國流感呀
送張圖比你吖

附件

54.jpg(96.16 KB)

引用:
原帖由 Heha_ChRis 於 2020-3-12 03:35 PM 發表

咁你又由邊個UP2句就當真? 美國佬?
無人有足夠證據話係大陸傳出嚟, 亦都無證據話係美國傳出嚟,
但你可以諗下,

我都係跟據以下推斷, 點解唔一定係大陸輸出:-
1. 有專家話病毒來自蝙蝠, 咁中國人係乜都放入口嘅, 但因為咁, 所以先唔使飢不擇食食蝙蝠
2. 新聞有話武漢個市場有獾, 果子狸, 甚至孔雀, 但就偏偏無提過有蝙蝠
3. 印尼越南都有原隻蝙蝠食嘅習慣,  ...
有D野睇你點解讀囉
講真
盲愛國嘅
梗係唔想見到武漢肺炎啦
你地係揾個理由
一定揾到架
源頭?
揾唔到咪揾唔到囉
共產黨面皮薄
所以前排武漢肺炎咪改名新冠病毒囉
如以態度
等十年後又一次不知名肺炎啦

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2020-3-12 03:42 PM 發表

你又唔使咁緊張 中你死穴 我唔會確定係中國定係美國源頭 總之你而家講係中國嘅源頭 或者美國嘅源頭都係不確定 但係你想查 係查唔到嘅 因為美國而家唔準播出有關肺炎嘅新聞 就係咁簡單 如果你就咁話係中國源頭 我當然要反駁你啦 我只係講 中國同美國都可能係源頭 ...
有咩緊唔緊張姐
我又唔似有D人要開post先有飯食
而你又見我邊度話大6係源頭呀
講真
我話知美國佢死人冧樓啦
真係唔似D人日日mon住晒要睇住佢D新聞
而家你想去美國都去唔到啦
除非住美國姐
真好笑

引用:
原帖由 Heha_ChRis 於 2020-3-12 04:31 PM 發表

反轉嚟講一樣通

講真
盲反中國嘅
梗係想見到武漢肺炎啦
你地係揾個理由
一定由大陸傳出嚟架.......

有人以為中共已經勁到可以控制世衛點決定改名. 事實係世衛早在2015年已定出指引.
https://news.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=28923554
本來世衛叫大家用COVID-19呢個名, 唔好再叫武漢肺炎, 其實 ...
我見師兄你都見多識廣
師兄之前留言

我都係跟據以下推斷, 點解唔一定係大陸輸出:-
1. 有專家話病毒來自蝙蝠, 咁中國人係乜都放入口嘅, 但因為咁, 所以先唔使飢不擇食食蝙蝠
2. 新聞有話武漢個市場有獾, 果子狸, 甚至孔雀, 但就偏偏無提過有蝙蝠
3. 印尼越南都有原隻蝙蝠食嘅習慣, 佢地疫情如何?
4. 中國而家已經有相對嘅方法去令個疫情唔好擴散得咁快

咁點解又由美國傳嚟嘅可能呀?
1. 上年11月, 武漢嘅軍人運動會, 美國嘅流感, 美軍嘅參加
時間, 地點, 人物中晒
2. 病毒係會變種, 流感嘅併發症包括肺炎
3. 美國現時都依然將死咗1.9萬人當係等閒事, 呢點先係最可怕, 你睇侵侵講緊咩? 當流感死嘅人呀!?

所謂理據好多疑團啊
而點解網軍咁鐘意第一時間人身攻擊?
怕人地反駁?
不明白

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2020-3-12 04:52 PM 發表

你搞錯咗 我從來未開過政治版嘅post 我只係見到有啲人胡亂推測 誣捏中國 講返一啲公道嘅說話 五信你去查下 至於去唔去美國 學你話齋關我叉事 我講出合理懷疑點 都係美國唔可以報道有關肺炎嘅新聞 無論真假 比中國更加嚴格 所以合理推測佢係肺炎源頭 亦唔係冇道理 當然係推測 唔需要對號入座 ...
一開聲就人身攻擊
呢D就唔知咩道理喇

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2020-3-12 05:37 PM 發表

點樣人身攻擊法呢 你一開始就話我開post賺錢啦 你點估到我未開個post 開口埋口五毛 我就肯定唔係 反而你係唔係西毛 有冇開貼鬧人 係為咗賺錢 自己知啦 一講到事情嘅本身 美國隱瞞疫情 你根本答我唔到 仲喺度扮曬講道理 ...
我一向議事論事
唔會指罵會員
網軍開口埋口就話人反中西毛
又唔知咩道理

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]