• 瀏覽: 83,312
  • 回覆: 712
  • 追帖: 5
+64
美國新澤西州第一宗新冠肺炎確診病人是32歲的華人醫生助理蔡敏(James Cai)。他表示新冠肺炎比人們想像的要嚴重得多.認為這個病毒對人體的侵害比外界想像的嚴重得多,又指自己的肺部每天都在惡化,認為自己可能很快就要插喉。他說:「病毒就是一切。腹瀉,流淚,呼吸急促,胸痛,凡是你能想到的,高燒。一天比一天糟。發展得太快

好快就美國優先確診人數超越中國八萬人以上啦.....

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/amenews/20200311/bkn-20200311032033122-0311_00972_001.html

今次個病係啲中國人搞出嚟

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-3-11 03:38 PM 發表
今次個病係啲中國人搞出嚟
錯系美國先

見到美國啲洲更快用緊急狀態又知已經非常嚴重
日本 南韓 香港 和很多地方都未出緊急狀態
對照番美國
心照啦

引用:
原帖由 ngcaddy 於 2020-3-11 03:39 PM 發表

錯系美國先
關美國咩事

個病係你哋啲中國人食蝙蝠定孔雀定唔知乜叉野搞出嚟

幾隻鍵盤曱甴真係好可憐, 美國狗主落左柯打, 死人都要將個肺炎推比中國, 就算所有科研證據都指向美國都要當睇唔到......呢D 就係做美國既狗既悲哀.

引用:
原帖由 高大冰凍的世界 於 2020-3-11 03:41 PM 發表
對照番美國
心照啦
乜一句心照就搞掂?
人地講句來自大6就要寫篇論文先呀
好笑

引用:
原帖由 強國人民 於 2020-3-11 03:44 PM 發表

乜一句心照就搞掂?
人地講句來自大6就要寫篇論文先呀
好笑
不要小看現在的科技
早十年前可以任佢呃
不過今時不同往日

引用:
原帖由 高大冰凍的世界 於 2020-3-11 03:50 PM 發表

不要小看現在的科技
早十年前可以任佢呃
不過今時不同往日
好心你都加返D理據吖
一句心照
你同佢又有乜分別呀

已經好早隔離中國人,而家先爆發?

隱瞞疫情? 技術落後?唔知點做?

引用:
原帖由 1000day 於 2020-3-11 03:34 PM 發表
美國新澤西州第一宗新冠肺炎確診病人是32歲的華人醫生助理蔡敏(James Cai)。他表示新冠肺炎比人們想像的要嚴重得多.認為這個病毒對人體的侵害比外界想像的嚴重得多,又指自己的肺部每天都在惡化,認為自己可能很快就要插喉。他說:「病毒就是一切。腹瀉,流淚,呼吸急促,胸痛,凡是你能想到的,高燒。一天比一天糟。發展得太快

//hk.on.cc/hk/bkn/cnt/amenews/20200311/ ...
快食中藥可保命

引用:
原帖由 阿乜水 於 2020-3-11 03:44 PM 發表
幾隻鍵盤曱甴真係好可憐, 美國狗主落左柯打, 死人都要將個肺炎推比中國, 就算所有科研證據都指向美國都要當睇唔到......呢D 就係做美國既狗既悲哀. ...
點解啲中國人成日都做埋啲柒事

引用:
原帖由 高大冰凍的世界 於 2020-3-11 03:41 PM 發表
對照番美國
心照啦
俄勒岡州🔟幾確診就要緊急狀態?
你信5️⃣信?

美股跌到扒街,總統話當流感死3萬7好小事,美國封城出軍隊,民眾搶紙搶子彈,7朗疑染毒白官唔比檢測,美國大唔大獲,自己諗🤭

引用:
原帖由 ka626168 於 2020-3-11 04:01 PM 發表

俄勒岡州🔟幾確診就要緊急狀態?
你信5️⃣信?
腦殘果d會信到十足,美爸話10幾單確疹就係10幾單。🤭

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]