• 瀏覽: 3,544
  • 回覆: 90
  • 追帖: 1
+4
美國疾病控制及預防中心(CDC)本周公布最新的報告顯示,本季流感截至2月底,已有3400萬曾經感染,其中造成2萬人死亡,

美國疾病控制及預防中心(CDC)本周公布最新的報告顯示,本季流感截至2月底,已有3400萬曾經感染,其中造成2萬人死亡,包括136名兒童。
CDC公布本季截至2月29日的流感數據,約有35萬人因流感入院。 當局續指,今季幼童因流感而入院的比率為有紀錄以來最高,比2009年流感大流行時更高。
此外,CDC亦指,今年的治療成果顯示當局的流感疫苗成效甚彰。數據顯示,檢測出的流感病毒中,超過99%能被4款獲食品及藥物管理局(FDA)認可的藥物治療。

相關新聞

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/amenews/20200309/bkn-20200309213117656-0309_00972_001.html

真係全部流感?!

引用:
原帖由 睇天做人 於 2020-3-10 07:02 AM 發表
真係全部流感?!
唔測 唔驗 死咗當流感就無事囉

...截至2月底,已有3400萬曾經感染,其中造成2萬人死亡,包括136名兒童。....

截至2月底咋喎,重有成10個月至到2021年....

引用:
原帖由 UFB 於 2020-3-10 06:38 發表
美國疾病控制及預防中心(CDC)本周公布最新的報告顯示,本季流感截至2月底,已有3400萬曾經感染,其中造成2萬人死亡,

//hk.on.cc/hk/bkn/cnt/amenews/20200309/photo/bkn-20200309213117656-0309_00972_001_01b.jpg?20200309213854

美國疾病控制及預防中心(CDC)本周公布最新的報告顯示,本季流感 ...
看來美國才是隱瞞真相的大國

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2020-3-10 07:12 AM 發表

唔測 唔驗 死咗當流感就無事囉
又嬴 再次強大

美國幾時為病毒傳播道歉。

引用:
原帖由 acer2014 於 2020-3-10 07:16 AM 發表
...截至2月底,已有3400萬曾經感染,其中造成2萬人死亡,包括136名兒童。....

截至2月底咋喎,重有成10個月至到2021年....

美國好大鑊, 2月2X號, albert lp已幫宣傳CDC的感染人數是3千2百萬, 死亡人數是超過1萬8千人.

但短短幾天到2月30日, 當只是3日, 感染人數又多了2百萬, 死亡人數又多了二千人.

而家是3月10日, 唔洗考慮幾何級數, 只考慮順序遞增, 10天除3日, 約3倍
2百萬X3 是6百萬
2千人死x3, 是6千人

那今天美國應是3千四百萬人感染+600萬, 是約四千萬人感染,
而2萬人死+6千, 是約2萬6千人死亡

美國仲要發佈假新聞的話, 相信醫生組織說的是9千6百萬人染疫, 48萬人死的預言, 不是說笑

講真話啦, 美國, 你害死人啦

好心美國就立即宣布國民帶口罩啦, 仲要死撐, 視人命如草芥, 咩嘢民主自由黎架??

引用:
原帖由 雨點子 於 2020-3-10 07:21 AM 發表

看來美國才是隱瞞真相的大國
但班假西打手會扮盲, 仲幫佢地漂白,
假西都好似在懶理佢地在老美的家人, 想佢地合家產喎

引用:
原帖由 睇天做人 於 2020-3-10 07:02 AM 發表
真係全部流感?!
唔驗咪當係流感囉一係當吸給電子煙死囉

引用:
原帖由 睇天做人 於 2020-3-10 07:25 AM 發表

又嬴 再次強大
是疫症嗎?

引用:
原帖由 豆芽生 於 2020-3-10 07:38 AM 發表

唔驗咪當係流感囉一係當吸給電子煙死囉
死者中約百份之0.1係冠肺炎,約百份之30是電子煙,約百份之70是流感...
或者棚屎再問過穿普的意思而可作出更改...

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-3-10 07:37 發表

但班假西打手會扮盲, 仲幫佢地漂白,
假西都好似在懶理佢地在老美的家人, 想佢地合家產喎
真係越來越了解到公文狗班人系世界上最無恥之狗

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-3-10 07:31 AM 發表

美國好大鑊, 2月2X號, albert lp已幫宣傳CDC的感染人數是3千2百萬, 死亡人數是超過1萬8千人.

但短短幾天到2月30日, 當只是3日, 感染人數又多了2百萬, 死亡人數又多了二千人.

而家是3月10日, 唔洗考慮幾何級數, 只考慮順序遞增, 10天除3日, 約3倍
2百萬X3 是6百萬
2千人死x3, 是6千人

那今天美國應是3千四百萬人感染+60 ...
之前有傳新冠病毒感染靠人肺部受體ACE2,而ACE2既數量,東亞人係鬼佬既3-5倍..

新冠病毒在白人可能傳染力低D,但當意大利中招後,相信ACE2數量點都好,白人唔戴口罩,傳播既機會率可能更高...

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]