• 瀏覽: 3,587
  • 回覆: 69
香港可回復回歸前的風光.

引用:
原帖由 死夜惡 於 2020-3-8 01:56 PM 發表
分身樓主你肯吾肯3折出糧先

理論係啱架。人工都減 7 成囉。

引用:
原帖由 danelee 於 2020-3-8 03:33 PM 發表
理論係啱架。人工都減 7 成囉。
啲貨都係要有人買先得。減咗租,冇咗客,開間舖做乜!
冇自由行,鑑舖租減七成都死。

引用:
原帖由 ntworks 於 2020-3-8 04:37 PM 發表

啲貨都係要有人買先得。減咗租,冇咗客,開間舖做乜!
冇自由行,鑑舖租減七成都死。
所以果班人講下不用負責任。睇下大陸唔供應比香港,大陸會蝕幾多?香港全部物資海外入口,又貴幾多? 果班人腦殘。

全港租金回落十成吧

引用:
原帖由 死夜惡 於 2020-3-8 01:56 PM 發表
樓主,我懷疑你就係董伯伯。當年推八萬五果陣,啲樓價同租金就係大跌七成。其實我都贊成,但要過到泛民果關先!

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 請你說真話 於 2020-3-8 06:22 PM 發表

返大陸啦, 共產黨嘅社會主義咪可以令租金回落十成囉!
你自己享受緊做中華人民共和國人
叫咩人返大陸?

引用:
當大陸唔再比自由行落黎,無錯租金可回落,就甘聽落去物價會大跌。
其實你就錯晒,沒有資金湧入香港,香港再無國際資金支持,增長的就業職位,支持唔到香港人口。 市面簫條, 然後香港人因為沒有資金支撐,租金,人工大幅下滑。

慢慢香港人再無餘力購買外國貨。港幣大幅貶值(要運用更多錢去維繫美元 1:7.78)
自己諗下個關係,係唔係無自由行香港人就會回復美好,還是更pk)

到時沒外匯收入,香港失業超10%. 股市大跌,海洋公園,360破產。 香港人沒能力去日本韓國爆買。

香港能維持今日有錢周圍任性,就係靠大陸人黎香港亂洗錢

引用:
原帖由 請你說真話 於 2020-3-8 07:05 PM 發表

有心啦!

其實香港係點都唔關你地 中華人民共和國人 事。

你地中華人民共和國人 返大陸享用巨大發展機遇先至係出路!
即是中華人民共和國香港大陸。

引用:
原帖由 正恩fans 於 2020-3-8 06:19 PM 發表

樓主,我懷疑你就係董伯伯。當年推八萬五果陣,啲樓價同租金就係大跌七成。其實我都贊成,但要過到泛民果關先!
立會建制從來係大多數,頼乜呀

跟手有一半按左樓既人跳樓

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]