• 瀏覽: 1,372
  • 回覆: 23
新加坡係威權政府,暴動會收監打藤,違反禁令會取消居民身分

新加坡的法官夠硬浄值得香港政府學習。

除了中國, 南韓同日本以外其他亞洲地區疫情已經相對平靜, 反而歐洲中東就似大爆發嘅趨勢, 奇怪的地方係歐洲中東的疫情和亞洲並不同步! 看來歐洲同中東嘅肺炎傳入者同亞洲地區有所不同
引用:
原帖由 跳9里 於 2020-3-2 09:11 AM 發表
隨着韓國、意大利、伊朗的新冠肺炎(COVID-19)疫情發生局部爆發,雖然全球疫情的主要區域仍在中國大陸,但是其他國家由輸入型病例轉向社區傳染的

/EPRdpdJSUX_nlmc8ymD_QI-0pQQAvAMx0Gp4ldBqeJU

看看新加坡正苦的 ...

你睇下星加坡有冇人拆地鐵,燒大學,打警察,掟磚,私了,貼曱甴牆等等等等⋯先去比較啦!

自由係可貴,但有時太自由而市民不珍惜,就會變成香港今日咁樣,日日暴動唔洗食飯唔洗返工唔洗努力,個個以為打L死個政府就會發達!

有效?! 甘多個案都有效?!

引用:
原帖由 樓上救星 於 2020-3-2 09:25 AM 發表
新加坡的法官夠硬浄值得香港政府學習。
佢哋法官要效忠新加坡政府呢,香港?🤭

E+星仔同香港差不多水平, 如果香港唔回收肺炎郵輪班人就少過星仔啦
引用:
原帖由 跳9里 於 2020-3-2 09:11 AM 發表
隨着韓國、意大利、伊朗的新冠肺炎(COVID-19)疫情發生局部爆發,雖然全球疫情的主要區域仍在中國大陸,但是其他國家由輸入型病例轉向社區傳染的

/EPRdpdJSUX_nlmc8ymD_QI-0pQQAvAMx0Gp4ldBqeJU

強權國家
你照抄,都做唔到

起星仔出聲支持香港曱甴都要踎監, 香港做唔做得到?
引用:
原帖由 type100q 於 2020-3-2 09:37 AM 發表
強調國家
你照抄,都做唔到

引用:

新加坡有強硬政府,
極權統治,
市民唔聽話就打藤,
香港呢……市民打政府.

引用:

https://cdn.hk01.com/di/media/images/cis/5e58c306a5af56141f1d68eb.jpg/EPRdpdJSUX_nlmc8ymD_QI-0pQQAvAMx0Gp4ldBqeJU

新加坡係一個國家!以前脫離馬來西亞獨立咗。人哋連食香口膠,食乾炒牛河都唔得!如果違法甚至乎要打籐。香港咁多反對派,淨係識拉布,乜嘢都做唔到。香港只係一個特區,點可以同人哋新加坡比較?

新加坡無搶購?
有過百case叫有效?

咁香港都好有效防疫

民心不亂才不會出現搶購物資
傳媒不得胡言亂語是其一,人民質素高是其二。
統治精英有才幹執行有效措施防疫就可安渡危機。
也可能新病毒在當地氣候就是沒有威力。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]