• 瀏覽: 30,955
  • 回覆: 574
  • 追帖: 4
+16
新型冠狀病毒肺炎(武漢肺炎)疫情持續,美國周三更出現首宗未能追蹤源頭的新冠肺炎確診患者,美國疑現新冠肺炎疫情社區爆發。有報道指,美國疾控中心延誤4日才去檢測該患者,此恐令醫護人員染上新冠肺炎風險增。

遲了4日才去檢測,這可能是爆發的轉捩點⋯⋯

新聞來源連結:
https://inews.hket.com/article/2576879?r=cpstni

引用:
原帖由 pandan07 於 2020-2-28 11:50 AM 發表
新型冠狀病毒肺炎(武漢肺炎)疫情持續,美國周三更出現首宗未能追蹤源頭的新冠肺炎確診患者,美國疑現新冠肺炎疫情社區爆發。有報道指,美國疾控中心延誤4日才去檢測該患者,此恐令醫護人員染上新冠肺炎風險增。

遲了4日才去檢測,這可能是爆發的轉捩點⋯⋯

新聞來源連結:
https://inews.hket.com/article/2576879?r=cpstni ...
美國延誤4日就畀人吊到七彩,
難為中共政府唔止延誤左40日....................

https://www.the-scientist.com/news-opinion/lab-made-coronavirus-triggers-debate-34502
2015 年北卡教授 Ralph Baric 團隊刊登他們從蝙蝠身上培植出的病毒,再輔以導致老鼠感染沙士的冠狀病毒作骨幹,早已製造出一種擁有 SCH014表面蛋白質冠狀病毒,基因排序與今天肺疫極為近似
當時亦引起一些爭議,但都限於道德上的討論,不了了之
此研究在 2015 年美國權威科學家雜誌有發表記載,絕非虛言或傳聞,特附 2015 科學家雜誌原文作參証
死咗幾多,美國先知,因為可以相信死嘅都以併發症入哂美國去年流感死去萬二人條大數

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2020-2-28 11:52 AM 發表

美國延誤4日就畀人吊到七彩,
難為中共政府唔止延誤左40日....................
點計到40日?

黃屍快啲出黎同老美護航。

美國都好早封大陸人入境

首宗未能追蹤源頭的新冠肺炎確診患者<===因為冇去過大陸???

引用:
原帖由 Peter_H 於 2020-2-28 03:28 PM 發表
人地話⋯同不斷有人走去海湖莊園同軍事基地的人、同病毒有關連喎
開始有明目了
美國周三更出現首宗未能追蹤源頭的新冠肺炎確診患者
但美國話追蹤唔到wor

引用:
原帖由 apmichael 於 2020-2-28 03:23 PM 發表

點計到40日?
係延誤唔止40日,
吹哨人李醫生係12月9日已經吹哨, 記住喎! 李醫生係武漢其中一間醫院, 另一個科的其中一個醫生
武漢其中一間醫院的另一個科醫生都睇到唔對路,
即係疫情係12月9日已經爆發, 以意大利/南韓的爆發, 即係拖延左最少10日.
而果一個死Q左的王廣發在1月10日重大派定心丸稱疫症「可防可控」................即係再延誤多31日,
話佢延誤唔止40日, 一D都無誇大.

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2020-2-28 03:31 PM 發表

係延誤唔止40日,
吹哨人李醫生係12月9日已經吹哨, 記住喎! 李醫生係武漢其中一間醫院, 另一個科的其中一個醫生
武漢其中一間醫院的另一個科醫生都睇到唔對路,
即係疫情係12月9日已經爆發, 以意大利/南韓的爆發, 即係拖延左最少10日.
而果一個死Q左的王廣發在1月10日重大派定心丸稱疫症「可防可控」................即係再延誤多31日,
話佢延誤唔止40日 ...
吊.......11/1袁國勇有病毒基因圖啦
佢重要幾日前已經知+問

新野黎呀.......1聞就知???
傻西查下世衛幾時知啦

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2020-2-28 03:33 PM 發表

吊.......11/1袁國勇有病毒基因圖啦
佢重要幾日前已經知+問

新野黎呀.......1聞就知???
有病毒基因圖?!
即係一早知道隻病毒傳染力高啦! 重唔叫武漢市甚至全大陸以至全世界高度防備........
1月10日重講可防可控?

所以咪就係延誤囉!

引用:
原帖由 apmichael 於 2020-2-28 03:23 PM 發表

點計到40日?
總之對中國不利既野, 都係乘大起碼十倍...
好似遊行人數呀...

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2020-2-28 03:37 PM 發表

有病毒基因圖?!
即係一早知道隻病毒傳染力高啦! 重唔叫武漢市甚至全大陸以至全世界高度防備........
1月10日重講可防可控?

所以咪就係延誤囉!
新野黎.....1早有通知係事實
新野要時間test架, 廷咩9誤

有病毒基因圖<===咁比晒料美國, 冇藥+廷誤咪美國白痴 + on 9 lor

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]