• 瀏覽: 52,141
  • 回覆: 8
  • 追帖: 1
+12
引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2020-2-27 02:14 PM 發表
叫香港班97棄嬰捐口罩返英國救主子喇
好事。

引用:
原帖由 三級警司 於 2020-2-27 02:23 PM 發表

貴國的多霸道和臭水生產線開足馬力嗎?
要求3M離開中國,人工呼吸機不要輸入中國。

引用:
原帖由 mickyhon 於 2020-2-28 06:51 PM 發表

3M只不過係個品牌名,原材料係中國嘅,N95中國都識做。。。
人工呼吸機中國多過美國。。。
而醫新型冠狀肺炎配方暫時只有中國有,而且係中醫嘅<本草綱目>療法,亦即是話依家若不是本身底子好自然好返,而要落藥就只有靠(中醫)了。。。
最最最重要原材料亦只有中國有,明未? ...
你講到咁巴閉,以後一樣美國貨都唔好要,人地信的是QC 不過你好似冇QC呢個concept.

你睇吓全世界最出名嘅人工呼吸機係叫咩名,頭5名都冇中國公司,我已經做晒研究,最出名嗰間F 字頭,新產品剛剛拿了FDA approval 請問中國有啲乜嘢機構可以比認證同FDA 同級。

引用:
原帖由 mickyhon 於 2020-2-28 06:51 PM 發表

3M只不過係個品牌名,原材料係中國嘅,N95中國都識做。。。
人工呼吸機中國多過美國。。。
而醫新型冠狀肺炎配方暫時只有中國有,而且係中醫嘅<本草綱目>療法,亦即是話依家若不是本身底子好自然好返,而要落藥就只有靠(中醫)了。。。
最最最重要原材料亦只有中國有,明未? ...
你講嗰個配方係乜嘢?雙黃連?已經有人食咗仆街。

一個三千年嘅國家,淨係識殺民自肥,自吹自擂知唔知醜?

引用:
原帖由 mickyhon 於 2020-2-29 12:01 AM 發表

安宮牛黃呀,有書唔讀扮醒目,配方如下。。。
人工牛黃、水牛角濃縮粉、天麻、黃連、黃芩、梔子、鬱金、珍珠母、黨參、川芎及其他中藥材等。
再唔明去東方紅或裕華啦! ...
我都係做科研嘅,想請問下佢係邊一份科學期刊上載左呢一個證明可以醫治新冠狀病毒肺炎?

引用:
原帖由 mickyhon 於 2020-2-29 12:16 AM 發表

科乜研?
中醫藥理唄!
上內地官方衛健局睇,在下不喜濤濤不絕的。。。
中醫師理論就係講兩句就可以?唔需要用科學去證明?
你呢啲乜柒中醫理論?成行俾你個柒樣整臭晒!

引用:
原帖由 chenflie 於 2020-3-16 10:43 PM 發表

好啊,睇下3M肯唔肯咯,我怕輪到3M唔肯喔
大大都唔想,戴住唔捨得除,不過冇辦法,人地自己美國優先,你們大陸是大國,自主研發囉。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]