• 瀏覽: 24,478
  • 回覆: 12
  • 追帖: 3
+15
扮死狗博同情
點解唔即時終止合約?

孔聖堂中學前署理副校長何栢欣,日前被指在網上發表針對警方的「藏頭詩」,遭學校暫時停職。學校成立專責小組調查事件,最後決定終止何的署理副校長的職位,但允許他繼續教學工作。教師何栢欣發聲明道歉。

涉事教師何栢欣在報章發聲明指,貼文並非原創,未有察覺文中隱含其他意思,知悉後已即時刪除,他表示,若對任何人造成傷害或困擾,並引致辦學團體及校董會困擾深表歉意。

新聞來源連結:
https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1710507/即時-港聞-涉發文諷警-孔聖堂中學教師登報道歉-指未察覺文中隱含意思

我愛扭紋
引用:
原帖由 lovecpc 於 2020-2-27 11:38 AM 發表

同意
文章明顯是咀咒黑警

怎么可以容許他們香港人去咀咒黑警

我們十四億人決不容他們香港人胡來
以一個副校長又點會唔睇清楚內容就轉帖
呃鬼食豆腐咩

引用:
原帖由 cwbguy 於 2020-2-27 12:09 PM 發表

博同情?
如果唔知道何栢欣老竇原來係民主黨前嫖妓區議員何偉途,我可能會信
為左十萬蚊人工,扮死狗都肯,我更加鄙視佢,走啦! ...
好想知道將來班學生點睇佢

引用:
原帖由 faip 於 2020-2-27 12:45 PM 發表
又一個👇🏻
尋日呢度有人貼左, 間野點解唔即時炒左佢

引用:
原帖由 andyyyy 於 2020-2-27 01:05 PM 發表
哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈 ...
會唔會被檢舉架

但我LIKE你咁正

引用:
原帖由 9988hk 於 2020-2-27 01:47 PM 發表

貼文?, 有冇原文出處先, 有就攞證據出嚟,唔好老作,為人師表,有錯唔認仲要搵藉口!
何栢欣早前在facebook發文提及有警員確診感新冠肺炎,不過被人發現為藏頭詩,每句的句首串起來為「黑警死全家,一個都不能少」。帖文最後表明「大家冷靜啲,睇清楚就知」,並hashtag「明既就明」

引用:
原帖由 saracrystal 於 2020-2-27 02:22 PM 發表

一死謝罪先係道歉?

警察捉錯人都係一句唔好意思而已。睇開啲啦香港人
咁無辜被黑衣人私了既咁又點算

引用:
原帖由 saracrystal 於 2020-2-27 02:27 PM 發表

黑衣人、黑警也私了,管得幾多?
希望香港盡快和平

引用:
原帖由 一個人的森林 於 2020-2-27 03:25 PM 發表

👍👍聲聲入耳

引用:
原帖由 DZDD 於 2020-2-27 03:35 PM 發表

正食屎狗, 有膽做無膽認
因為冇左份十幾萬既月入,所以博同情

引用:
原帖由 宇宙秘密 於 2020-2-27 03:45 PM 發表

你 老 母 為咗高薪道歉,唔撚接受嚕!
一定不可留低!要炒魷!
正敗類

引用:
原帖由 空申飛 於 2020-2-27 07:31 PM 發表

帖文最後表明「大家冷靜啲,睇清楚就知」,並hashtag「明既就明」。好明顯知道自己想表達咩,身為教育工作者,不勇於承認錯誤,如何教好下一代? ...
所有我咪話佢扮可憐保份工囉
將來班學生睇佢唔起添

引用:
原帖由 SOHEUNG 於 2020-2-28 07:57 AM 發表
寫到甘, 都話唔察覺, 搞笑, 不過算啦, 反正我就真係知你全家已死, 甘副校或可以係深水埗d雞竇唐樓租個300呎單位開學校, 繼續教你同道既小人翁 ...
佢老豆已經走左

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]