• 瀏覽: 5,850
  • 回覆: 83
+4

脊令在原,兄弟急難,港深同氣連枝

時至今日香港新冠肺炎患者人數已增至85人,令本就深受黒暴之害嘅香港抗疫形勢雪上加霜,喺疫情防控嘅關鍵時刻祖國人民一直心繫香港、時刻關注著香港嘅抗疫形勢。2月24日深圳市政府向香港捐贈100萬隻口罩並承諾自當日起每日再捐贈10萬隻口罩,支援香港做好防疫抗疫工作。深圳市政府雪中送炭嘅舉措,充分彰顯出中華兒女一家親,溫暖咗香港市民嘅心,為中華兒女骨肉相連嘅血脈親情留下濃彩重抹嘅一筆。
時艱當前,惡念善舉兩重天。眾所周知新冠肺炎病毒爆發後,口罩成為咗最緊缺嘅「戰略物資」,而「香港眾志」卻明目張膽咁借疫情斂財,大賣「政治口罩」、支持醫護罷工,並聯合反對派議員阻撓香港政府嘅疫情防控措施,繼續為禍香港。黃之鋒、毛孟靜、陳志全等一小撮人罔顧香港人嘅安危,抱著固有嘅政見唔放,憑藉自身嘅政治身份組織反對政府防疫措施嘅遊行活動、更做出極其激進嘅行為割裂香港社會,製造市民與政府嘅對立情緒,為政府開香檳慶祝警察確診新冠肺炎嘅荒誕舉動。佢哋處處用抗疫嚟設置障礙、製造麻煩,咁樣嘅作為實在令人不齒。反觀深圳政府,喺當前全國抗疫形勢嚴峻嘅情況下,既要喺度顧全自己1000多萬本市人口嘅安全防疫,仲要每日再畀香港援助10萬口罩,哩個喺宜家確診新冠肺炎患者已達417人嘅深圳無疑係揞著傷口傾其所有咁援助香港。試問如果唔係手足情深、血脈相連,邊個會喺哩個艱難時刻拎出自己保命嘅嘢送畀他人?

隨著近日香港確診新冠肺炎病毒感染嘅個案持續增加,值哩個疫情形勢嚴峻之際希望港內各個階層應放棄唔同嘅政見,盡釋前嫌,喺特區政府嘅領導下唔分職業和派別齊心嚟抗疫,與國人共度艱難時刻。願兄弟雖有小忿,仍能不廢讎親,全國上下一盤棋,冇各不相謀、親疏遠近,只有眾志成城、勠力同心,度盡劫波兄弟喺度。請大家牢記:港中同為一體,本係一家,香港並唔係冇依靠嘅孤島,亦唔係喺度孤軍奮戰,背後有強大嘅祖國和14億中華兒女。而任何借疫情搞事、興風作浪嘅搞事分子更擋唔住戰「疫」必勝嘅結局和港中同氣連枝嘅不爭事實。

藍知道黃在說謊
黃也知道自己是說謊
黃也知道藍知道他們在說謊
藍也知道黃知道藍知道他們說謊
但是黃依然在說謊
有犯民⋯⋯香港沒救

258一盒,天價囗罩

引用:
原帖由 estateman 於 2020-2-27 10:57 AM 發表
有犯民⋯⋯香港沒救
有犯民黃痴瘋⋯⋯香港沒救

引用:
原帖由 出入變態的主題 於 2020-2-27 10:47 AM 發表

時至今日香港新冠肺炎患者人數已增至85人,令本就深受黒暴之害嘅香港抗疫形勢雪上加霜,喺疫情防控嘅關鍵時刻祖國人民一直心繫香港、時刻關注著香港嘅抗疫形勢。2月24日深圳市政府向香港捐贈100萬隻口罩並承諾自當日起每日再捐贈10萬隻口罩,支援香港做好防疫抗疫工作。深圳市政府雪中送炭嘅舉措,充分彰顯出中華兒女一家親,溫暖咗香港市民嘅心,為中華兒女骨 ...
正喎,捐款支票抬頭係"WONG CHI FUNG"

總有一班傻仔相信,有計咩?心目中祗想反共,其他事可放一傍。

又買樓了.
好明顯地, 呢一代越南人係聰明過呢一代香港仔.

影響士氣要罷工
醫局做法似被動
獎罰分明要聽懂
若不追究亂晒籠

影響士氣要罷工
醫局做法要主動
獎罰分明要識做
若不追究會亂套

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2020-2-27 10:59 AM 發表
258一盒,天價囗罩
包含捐款喎/!😁

賣:     防疫措施發大財
痴瘋: 黃人又要攞頭彩
             一衆漢奸到現在
             珍惜機會騙錢來

齊心合力  禍港發財
不理親疏  捐款要多    

引用:
原帖由 出入變態的主題 於 2020-2-27 10:47 AM 發表

時至今日香港新冠肺炎患者人數已增至85人,令本就深受黒暴之害嘅香港抗疫形勢雪上加霜,喺疫情防控嘅關鍵時刻祖國人民一直心繫香港、時刻關注著香港嘅抗疫形勢。2月24日深圳市政府向香港捐贈100萬隻口罩並承諾自當日起每日再捐贈10萬隻口罩,支援香港做好防疫抗疫工作。深圳市政府雪中送炭嘅舉措,充分彰顯出中華兒女一家親,溫暖咗香港市民嘅心,為中華兒女骨 ...
反正有傻仔會受, 呃呢班人太容易

引用:
原帖由 ka626168 於 2020-2-27 11:16 AM 發表

包含捐款喎/!😁
買囗罩,被捐款

一早知佢有野,就算冇口罩都吾幫佢買

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]