• 瀏覽: 13,929
  • 回覆: 179
+9
垃圾會橫掂都冇做過嘢
全部炒曬佢慳番好多錢

引用:
原帖由 2017TTTT2017 於 2020-2-27 12:31 PM 發表

高價賣地之後顛價樓咪又係香港人買單供一世。大陸人
明日大嶼咪有地囉,到時可能跌D呢

引用:
原帖由 真。肉肉美人 於 2020-2-27 12:30 PM 發表

建議在一萬元的申請表上加段聲明,寫明申請人要支持香港政府、反對港獨及堅守一個中國嘅原則,睇吓班曱甴會唔會有骨氣到唔申請!
建議在一萬元的申請表上加段聲明,寫明申請人要屌鳩曱甴屎黑警、反對曱甴屎黑警濫權濫暴,要是過一半數,睇吓班曱甴屎黑警會唔會有骨氣到唔撈!

咁唔滿意就唔好收啦又冇人迫你哋要

引用:
原帖由 76904yp 於 2020-2-27 12:33 PM 發表
垃圾會橫掂都冇做過嘢
全部炒曬佢慳番好多錢
積壓議案
應以後取消暑徦

特區政府終於良知回歸,回歸以來歷史性第一次貼地適時派錢象徵式關懷總好過不聞不問。

引用:
原帖由 十九八 於 2020-2-27 12:22 PM 發表

起工程比人食
地盤工人日薪愈黎愈離地
沙田線搞到pet野咁

不如派下錢好過
呢個我同意
其實工程俾人食 好正常
沙中線 亦都係長遠改變香港交通基建 係好事
問題係工程本身缺乏監管
而且造價係天價
一條天橋用17億去起
沙中線更爆出各種安全問題

要刺激消費應該要再派多d 1萬好能多咩

引用:
原帖由 東方忽然水樽 於 2020-2-27 12:35 PM 發表

明日大嶼咪有地囉,到時可能跌D呢
用晒香港市民D錢來填一個20年打後土地來比chiNa人住,現今香港人反而要住劏房,夜宿麥記,香港人有無咁CLS!

香港無地,高球場咁大又唔用來起樓,香港無地,又比chiNa日日150X落嚟?chiNa人要團聚唔曉上大媽區?

好!支持!

引用:
原帖由 wkon99 於 2020-2-27 09:44 AM 發表
d個仆街政府邊有咁好死吖,又係搞埋d糖衣毒藥
有黃絲話寧願唔要一萬蚊, 都唔想比警察加薪加開支

話會阻礙立法會通過
就算通過都唔會伸請, 黃色經濟圈人士又發誓話如果佢地攞親政府果一萬蚊既就死全家喎~
好鬼有骨氣
你發咗誓未?

引用:
原帖由 2017TTTT2017 於 2020-2-27 12:42 PM 發表

用晒香港市民D錢來填一個20年打後土地來比chiNa人住,現今香港人反而要住劏房,夜宿麥記,香港人有無咁CLS!

香港無地,高球場咁大又唔用來起樓,香港無地,又比chiNa日日150X落嚟?chiNa人要團聚唔曉上大媽區? ...
根本上北區d地本來就屬於政府,班鄉申同議員串通先收唔到,同埋香港好多樓比大陸人落黎炒,香港政府其實從來無阻止過,而家拎納稅人錢倒落海,話岩果個個腦好有問題

引用:
原帖由 Joeycky 於 27/2/2020 12:40 發表
特區政府終於良知回歸,回歸以來歷史性第一次貼地適時派錢象徵式關懷總好過不聞不問。
同意

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]