• 瀏覽: 13,942
  • 回覆: 179
+9
引用:
原帖由 louie186 於 2020-2-27 11:35 AM 發表

你搞清楚,而家係用納稅人錢填海,比地產商起樓再賣返比納稅人,係明益地產商搵香港人笨
政府咁叻就搵地產去填啦,講咁多做乜鳩
搵地起樓係政府要做的。唔係比地產商係賣比地產商。咁地產商起樓比市民住吖,咁叻就搵市民自己起樓啦,係咪咁嘅邏輯

引用:
原帖由 louie186 於 2020-2-27 09:54 AM 發表
垃圾臨奠搞個仆街明日大愚,倒6000億落海,賣港賊民建聯護航,呢班仆街不得好死
我寧願佢倒晒落海,派1萬蚊其實用途不大。

引用:
原帖由 wkon99 於 2020-2-27 09:44 AM 發表
d個仆街政府邊有咁好死吖,又係搞埋d糖衣毒藥
你咁清醒!咁你咪攞唔好申請囉!毒藥嚟架!你唔會要呱!

引用:
原帖由 louie186 於 2020-2-27 11:35 AM 發表

你搞清楚,而家係用納稅人錢填海,比地產商起樓再賣返比納稅人,係明益地產商搵香港人笨
政府咁叻就搵地產去填啦,講咁多做乜鳩
你搞清楚,香港政府咁多錢都係賣地得返嚟架。香港人

引用:
原帖由 寒冬巨大的牛 於 2020-2-27 12:03 PM 發表

你咁清醒!咁你咪攞唔好申請囉!毒藥嚟架!你唔會要呱!
佢同D西議員一樣有迫害症

下年10萬

其實唔派1萬庫房有盈餘??

疫症暑假前都未完結係咪會再派多10000

有勇氣去突破框限
有事時不守量入為出

俾D掌聲波哥

引用:
原帖由 2013gundam 於 2020-2-27 10:02 AM 發表
派錢係最懶 最無效率理財方法
不過縱觀政府近年用錢方式
都不得不說
你都係派錢算啦
起工程比人食
地盤工人日薪愈黎愈離地
沙田線搞到pet野咁

不如派下錢好過

引用:
原帖由 wkon99 於 2020-2-27 09:44 AM 發表
d個仆街政府邊有咁好死吖,又係搞埋d糖衣毒藥
大家一定要留意:

$10000要財委會批先有
睇得到林奠想玩乜野了
財委會一定唔會俾呢個預算案插隊
排係公務員加薪後面
變左逼你要過左公務員加薪先有得過呢$10000
跟住港豬就插泛民好阻住佢地拎錢
到9月選舉就...🤬🤬🤬

即係要加警狗人工先有得拎一萬

chiNa肺炎嚴峻,特閪政府仲玩埋D藞苴手段,政治陰謀,不理廣大市民生活在水深火熱中.

附件

曱甴屎黑警.jpg(167.63 KB)

引用:
原帖由 東方忽然水樽 於 2020-2-27 12:00 PM 發表

搵地起樓係政府要做的。唔係比地產商係賣比地產商。咁地產商起樓比市民住吖,咁叻就搵市民自己起樓啦,係咪咁嘅邏輯
政府起公屋居屋唔得既,一定要比地產商拎去賣既

引用:
原帖由 東方忽然水樽 於 2020-2-27 12:03 PM 發表

你搞清楚,香港政府咁多錢都係賣地得返嚟架。香港人
高價賣地之後顛價樓咪又係香港人買單供一世。大陸人

附件

地產霸權(310.78 KB)

地產霸權

引用:
原帖由 louie186 於 2020-2-27 12:30 PM 發表

政府起公屋居屋唔得既,一定要比地產商拎去賣既
好似話填咗一半賣一半起公營房屋。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]