• 瀏覽: 53,285
  • 回覆: 439
  • 追帖: 3
+11
其實呢隻嘢可能不嬲存在,即係好似前啲無名腫毒咁,無人知咪當晒流感肺炎,咁啱狗屎撞棍出到隻試劑,咪現晒出黎囉,如果以前可能當普通重症肺炎算
引用:
原帖由 pandan07 於 2020-2-26 08:43 PM 發表
新型冠狀病毒肺炎新冠肺炎(武漢肺炎)持續擴散,美國確診病例增加。加州三藩市縱未有確診個案,但宣布進入緊急狀態,以應對快速變化的新冠肺炎疫情。緊急狀態容許市政府調動資源作緊急應對計劃,以及向州和聯邦政府

咁快就宣佈進入緊急狀態,可想而知佢地嘅設備及配套嚴重不足!

新聞來源連結:
https://inews.hket.com/article/2574868?r=cpstni ...

三藩市最多華人,所以要盡快進入緊急狀態。

引用:
原帖由 siuhung 於 2020-2-26 09:29 PM 發表
之前話死於「流感」的千幾人,分分鐘係死於新冠病毒,因為班死者冇買醫保,所以醫院冇做新冠病毒測試,於是就歸類「流感」就算九數。
老尾所謂超級「流感」係死咗過萬人呀

抵撚死!
😎

引用:
原帖由 rice_bin 於 2020-2-26 11:33 PM 發表
美國不是有解藥嗎?之前有報道話浸浸放寬一隻藥嘅專利比中國,但中國人拿去註冊?報道失實?
隻抗病毒藥專利屬於美國,中國只係註冊隻藥在中國使用。隻藥如果無註冊,國家係唔俾用㗎。

引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-2-26 09:24 PM 發表
美國會不會封關呢?
唔知點解,好多飛美國航班已經取消左!

引用:
原帖由 pandan07 於 2020-2-26 08:43 PM 發表
新型冠狀病毒肺炎新冠肺炎(武漢肺炎)持續擴散,美國確診病例增加。加州三藩市縱未有確診個案,但宣布進入緊急狀態,以應對快速變化的新冠肺炎疫情。緊急狀態容許市政府調動資源作緊急應對計劃,以及向州和聯邦政府

咁快就宣佈進入緊急狀態,可想而知佢地嘅設備及配套嚴重不足!

新聞來源連結:
https://inews.hket.com/article/2574868?r=cpstni ...
叫人做好準備就等於"佢地嘅設備及配套嚴重不足!"?咩邏輯黎?

插吧

引用:
原帖由 數錢數唔停 於 2020-2-26 10:14 PM 發表
緊急狀態會點?
唔和政府合作可即時槍殺,政府可即時接管私人企業控制資訊和物支,醫療、食物、日用品要做到白人優先!!

尾角人入境香港,必須要隔離。

引用:
原帖由 alex33hewlett 於 2020-2-27 00:00 發表
我期待嘅場景就快出現喇.
武漢出現左喇

引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-2-26 21:24 發表
美國會不會封關呢?
放心,黃狗是很乖的,一定入大陸數,絕對唔會咬主子的春袋的

天滅尾帝

引用:
原帖由 hk_vr 於 2020-2-27 00:00 發表

唔和政府合作可即時槍殺,政府可即時接管私人企業控制資訊和物支,醫療、食物、日用品要做到白人優先!!
唔知唔好扮知,進入緊急狀態係為左爭取利用聯邦政府資源,有必要時可加以使用。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]