• 瀏覽: 1,328
  • 回覆: 41
新一份財政預算案今日(26日)出爐,財政司司長陳茂波宣布向18歲或以上的香港永久性居民發放1萬港元,不少市民均對申領資格及何時派錢等有疑惑,東網記者為大家整理出下列問答以供參考。

新一份財政預算案今日(26日)出爐,財政司司長陳茂波宣布向18歲或以上的香港永久性居民發放1萬港元,不少市民均對申領資格及何時派錢等有疑惑,東網記者為大家整理出下列問答以供參考。我吊你老母, 8月申請,下年2月有, 你老母都on撚9, 而家咁撚多人無野做, 仲要申請, 浪費紙張, 仲要下年2月先申請, 我吊你老母, 而家6月過5過到都成問題啦! 你老母, 唔撚想派, 你派來做乜啦!?! 吊7你, 你們政府on9仔, 快撚d去死啦!

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/預算案全民派錢-8-月底開放申請-最快明年-2-月有錢拎-051850829.html

狗會在我腳下,大細掌於手中
哪個再敢多說話,夷平狗會是誰
哪個可以稱霸,誰人戰績高過孤家
高高在上 諸君看吧 朕之戰績美好如畫
登山踏霧 指天笑罵 捨我誰堪誇
好事, 斷左班非住港人條路.

等一年先開始派唔係掛

又話有超級電腦,現在又有轉數快,過兩日過數啦。

會盡快暑假收到錢

引用:
原帖由 peter925 於 2020-2-26 03:23 PM 發表
申請左D資料再要俾入境處查

引用:
原帖由 tailo88 於 2020-2-26 03:00 PM 發表
新一份財政預算案今日(26日)出爐,財政司司長陳茂波宣布向18歲或以上的香港永久性居民發放1萬港元,不少市民均對申領資格及何時派錢等有疑惑,東網記者為大家整理出下列問答以供參考。

新一份財政預算案今日(26日)出爐,財政司司長陳茂波宣布向18歲或以上的香港永久性居民發放1萬港元,不少市民均對申領資格及何時派錢等有疑惑,東網記者為大家整理出下列問答以供參考。我吊你老母, 8月申請,下年2月有, 你 ...
https://hd.stheadline.com/news/r ... 派1萬-陳茂波-目標暑假逐步向市民發放

目標係暑假開始發放呀,好心你搞清楚先出post鬧啦,叫波叔聽日轉數快畀你好唔好?

引用:
原帖由 阿爾拔 於 2020-2-26 04:16 PM 發表

https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1709872/%E5%8D%B3%E6%99%82-%E6%B8%AF%E8%81%9E-%E5%85%A8%E6%B0%91%E6%B4%BE1%E8%90%AC-%E9%99%B3%E8%8C%82%E6%B3%A2-%E7%9B%AE%E6%A8%99%E6%9A%91%E5%81%87%E9%80 ...
問:何時開始申請?何時能收錢?
答:政府消息人士指參考2011年派發6000港元做法,期望8月底前開放申請,計劃按年齡組群分批申請,最快今年內能夠收取款項。

咁即系個記者白痴寫錯野

引用:
原帖由 max3350 於 2020-2-26 03:06 PM 發表
好事, 斷左班非住港人條路.
點斷?

引用:
原帖由 虎影俠 於 2020-2-26 03:11 PM 發表
等一年先開始派唔係掛
低b仔, 專做低b野

引用:
原帖由 peter925 於 2020-2-26 03:23 PM 發表
我都話啦, 香港設施一流, 但政府系9流

引用:
原帖由 步憫豬 於 2020-2-26 03:23 PM 發表
會盡快暑假收到錢
你唔好賭咁多啦

引用:
原帖由 步憫豬 於 2020-2-26 03:26 PM 發表

申請左D資料再要俾入境處查
仲要查, 真系查佢老味

引用:
原帖由 tailo88 於 2020-2-26 03:00 PM 發表

新一份財政預算案今日(26日)出爐,財政司司長陳茂波宣布向18歲或以上的香港永久性居民發放1萬港元,不少市民均對申領資格及何時派錢等有疑惑,東網記者為大家整理出下列問答以供參考。我吊你老母, 8月申請,下年2月有, 你 ...
知唔知要申請撥款呀? 有啲骨氣,唔好申請喇!
邊鬧邊申請真係好撚柒。

引用:
原帖由 tailo88 於 2020-2-26 04:34 PM 發表

你唔好賭咁多啦
唔賭有咩做

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]