• 瀏覽: 23,963
  • 回覆: 240
+2

新一份財政預算案今日(26日)出爐,財政司司長陳茂波宣布向18歲或以上的香港永久性居民發放1萬港元,不少市民均對申領資格.......

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200226/bkn-20200226122248230-0226_00822_001.html

上一次全民派錢的時候,我二月份交上了表格,四月就收到錢了,希望這一次派錢都一樣快。

8月底? 點解香港政府做野可以咁高效? 半年又半年, 成年先收到, 人地澳門派左幾次啦

引用:
原帖由 hkgoingup 於 2020-2-26 01:13 PM 發表
8月底? 點解香港政府做野可以咁高效? 半年又半年, 成年先收到, 人地澳門派左幾次啦
唉,出年2月先派,有啲老人家分分鐘冇命享受到啦!

引用:
原帖由 hkgoingup 於 2020-2-26 01:13 PM 發表
預算案通過唔駛時間?連過程點都唔知就盲反

引用:
唔使時間做嘢咩

引用:
澳門得咁少人當然快

又係一年才有

8月先開放申請……我應該香左了
4月申請6月派放我都話可以接受

排期入立法會答問都要時間,議員質詢都要嘅又唔跳得

無收入的學生哥最開針

特事特辦,三個月內派錢

引用:
原帖由 青花一朵朵 於 2020-2-26 01:18 PM 發表

要走正常流程
程序公義

引用:
原帖由 SayYouSayMe 於 2020-2-26 01:16 PM 發表

唉,出年2月先派,有啲老人家分分鐘冇命享受到啦!
仲要求神拜佛, d 已完 唔好拉布.

引用:
原帖由 ichthys2 於 2020-2-26 01:10 PM 發表

新一份財政預算案今日(26日)出爐,財政司司長陳茂波宣布向18歲或以上的香港永久性居民發放1萬港元,不少市民均對申領資格.......

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200226/bkn-20200226122248230-0226_00822_001.html

上一次全民派錢的時候,我二月份交上了表格, ...
立法會都唔知過唔過到, 拉下布, 出年都唔知得唔得, 你睇下上年公務員加人工都未過啦

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]