• 瀏覽: 795
  • 回覆: 14
當然不開心, 因為唔少曱甴多10000整武器

引用:
原帖由 空申飛 於 2020-2-26 12:00 PM 發表
在反修例風波及新型冠狀病毒疫情雙重打擊下,本港經濟面對極大困境,多個政黨先後向政府建議全民派錢。財政司司長陳茂波今日宣讀新一份《財政預算案》...

https://static.stheadline.com/stheadline/inewsmedia/20200226/_2020022611343364468.jpg

雖然話有 1 皮野............但唔知點解都唔係特別開心

新聞來 ...
始終香港冇前竟 1萬蚊都係頂住先

大平盛勢,一萬蚊大家開心,依家國役港亂,一萬蚊有點以有今朝冇來勢,大家收左一萬又唔敢出外銷費,香港又咪要死。

引用:
原帖由 Puke007 於 2020-2-26 12:18 PM 發表
大平盛勢,一萬蚊大家開心,依家國役港亂,一萬蚊有點以有今朝冇來勢,大家收左一萬又唔敢出外銷費,香港又咪要死。
咁你有乜高見?

每年都有錢派政府 點解有人要反佢?台灣有錢派?美國有錢派?大陸有錢派?

引用:
原帖由 1223456 於 2020-2-26 12:24 PM 發表

咁你有乜高見?
如果我只有兩分鐘諗,我會揀廁紙卷,口罩卷,米卷,以保居民基本需要。起醫院,增入外地醫護,咩都好,都好過現金。

遮係證明你過得去囉,係好事。

但係,對一啲被攬炒嘅人來講,係救命錢。

PS:最近冒你個名果位人士好似消失咗喎
引用:
原帖由 空申飛 於 2020-2-26 12:00 PM 發表
在反修例風波及新型冠狀病毒疫情雙重打擊下,本港經濟面對極大困境,多個政黨先後向政府建議全民派錢。財政司司長陳茂波今日宣讀新一份《財政預算案》...

雖然話有 1 皮野............但唔知點解都唔係特別開心

新聞來 ...

標題:【預算案】每位18歲或以上市民 獲派發1萬元      

更正應是:每位18歲或以上香港永久性居民 先可獲派發1萬元

在好的一方面諗, 好多曱甴唔夠 18 歲同 唔夠 7 年.

引用:
原帖由 Puke007 於 26/2/2020 12:32 發表

如果我只有兩分鐘諗,我會揀廁紙卷,口罩卷,米卷,以保居民基本需要。起醫院,增入外地醫護,咩都好,都好過現金。
但對於低收入家庭、公公婆婆等, 可解燃眉之急。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]