• 瀏覽: 43,393
  • 回覆: 352
  • 追帖: 5
+9
引用:
原帖由 Bunryuu 於 2020-2-26 12:19 PM 發表

乜班藍絲唔係話泛民「反對」嫁咩?

「反對」「拉布」一定係泛民!
楊岳橋 尾聲時候 提出動議 你唔係睇唔到掛

援助中小企…… 嚇死! 數目龐大! 開價  200億… 好壞疑…夠唔夠? 又係蓄意報細數  ?!!  卒之加到  250億,後來更加到300億。嘿!乜原來撥款俾警隊係257億 ,側側膊不透露增加了多少成。抗爭者數目已經凋零,莫非林賤騎不著警隊無限膨脹 ,還是警隊係由大陸直接支配? 遲吓咪大條道理加差餉。

赤字378億 ,還說要研究加稅開徵新稅。大白象明日大愚亦唔講得笑。幸好九月又選舉,有機會鏟走保皇……保護小市民。

引用:
原帖由 hohohosoho 於 2020-2-26 11:31 AM 發表
點派?幾時收到錢?
8月開始按年齡分批申請,2021年派

引用:
原帖由 香江大才子 於 2020-2-26 11:23 AM 發表
多謝泛民成功爭取
成功爭取拉布?

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2020-2-26 11:34 AM 發表

最早七月
東方話今年8月先開始按年齡分批申請,最快2021年派喎

趁財赤要炒9曬D冗員,cut 9哂D花瓶職位

引用:
原帖由 Bunryuu 於 2020-2-26 03:38 PM 發表

你點解釋投票結果? 反對!

之後就話 係泛民「反對」

d 藍絲根本唔會睇邊個議員投反對票!

比連仔篤灰 即刻轉太通過 😆😆😆

我個人唔贊成派錢 不過d 仆街議員 反對就反對 唔好扮支持! 又要吹哂雞話支持 實際投反對票 人地泛民起碼明反對 民建聯食屎啦! 唔比人篤灰都唔通過 ...
都唔L明你D乜L野邏輯!
班泛民在剩餘廿分鐘明玩拉布假提議,你都唔L明?真係無L得好講!

引用:
原帖由 明日巨大的碼頭 於 2020-2-28 09:05 PM 發表

都唔L明你D乜L野邏輯!
班泛民在剩餘廿分鐘明玩拉布假提議,你都唔L明?真係無L得好講!
俾下面套片呢度啲師兄睇吓,便知班犯民政棍點樣玩嘢囉😚

https://youtu.be/OgbI5KG9qGo

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]