• 瀏覽: 8,315
  • 回覆: 44
  • 追帖: 1
沒問題啦 諗下點樣帶口罩出貓仲好

每座位隔1.8米?咁我點目及女呀

引用:
原帖由 無心恥戰 於 2020-2-26 12:17 PM 發表
沒問題啦 諗下點樣帶口罩出貓仲好
係喎

引用:
原帖由 zero32145 於 2020-2-26 12:04 PM 發表
咁坐法禮堂都未必夠用,每間班房都唔坐得多
可能要用盡整間學校去配合
好彩未開學

大家一齊早咗考,都好公平吖!

沒有未來,考試何用?乞兒曱甴以後專心做好暴徒呢份工,俾警察打爆頭問狗主攞安家費喇

引用:
原帖由 dickinson1020 於 2020-2-26 10:52 AM 發表

班考生用足一年嚟搗亂,而家覺得唔夠時間讀書就話要延期!
唔係話要罷課

引用:
原帖由 石子宏 於 2020-2-26 09:27 AM 發表
新冠肺炎(武漢肺炎)疫情持續,教育局昨宣布延長全港學校停課至復活節假期後,最早4月20日才復課,惟中學文憑試(DSE)筆試如期在下月27日展開,當局會為每名考生在每個考試日預備1個口罩,亦盡量維持考生

https://resource01-proxy.ulifestyle.com.hk/res/v3/image/content/2570000/2574233/fb_20200226_1_20 ...
如期考試是預期之中,除非班學生之前唔得閒溫書,正常學生應該已經有所準備

引用:
原帖由 快樂彩虹糖 於 2020-2-26 11:36 AM 發表

我反而覺得今年讀中五嘅學生慘,今年中六嗰班要學嘅係上年度都學得7788
岩呀

引用:
原帖由 dickinson1020 於 2020-2-26 10:52 AM 發表

班考生用足一年嚟搗亂,而家覺得唔夠時間讀書就話要延期!
所以班學生一直攪事...到今天

引用:
原帖由 快樂彩虹糖 於 2020-2-26 11:36 AM 發表

我反而覺得今年讀中五嘅學生慘,今年中六嗰班要學嘅係上年度都學得7788
條件一致,冇話慘唔慘

如果國際及專業考試,是否要留意HKEAA網站?
我5月跟學校報考8個IAL units,8月考IELTS,9月考皇家7級鋼琴
8/9月那些我還不太擔心,但5月那個...下一期是10月,希望HKEAA可以讓我們改...
幸好我在停課期間已經自修所有未教的內容。

引用:
原帖由 快樂彩虹糖 於 2020-2-26 11:39 AM 發表

當年疫情都未過,我就係當年SARS考會考。如果下年先過,噤係咪2年考生一齊考爭入大學?真心,如果我係考生,我會想考多過唔知拖到幾時。好影響溫習心理 ...
冇可能拖,除非一出街即死,如果唔係個世界點都要轉,人類好渺小,只能盡力生活。

之前話取消oral,對其他屆人士不公平,不過現在已經話吾取消

引用:
原帖由 快樂彩虹糖 於 2020-2-26 10:07 AM 發表

當年SARS都照考
用mask 考Oral會聼不到,
以前英文有一part要同阿嬋對話,你叫佢大聲D佢仍然系咁細聲,廢嘅
反而一眾考生會大聲左,因為怕阿嬋聽吾到(UE中化冇影響因為只是考生自己對答)

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]