• 瀏覽: 62,228
  • 回覆: 676
  • 追帖: 1
+5
引用:
原帖由 samndean 於 2020-2-26 05:37 AM 發表

創作力量同幻想,會嚇你一跳
唔睇毒果系好重要

吾滿意就吾好做

777要求公墓園要食自己返工

十幾萬人,實有人唔戴,到時又玩過囉

引用:
原帖由 非誠勿妖 於 2020-2-26 02:25 AM 發表
毒果煽動公務員情緒?
人地好多行業都開咗工好耐啦!唔通公務員又有特權?
唔洗做日日有糧出真係好爽!
鬼叫香港人既蠢又自私咩,公務員梗係當自己系幼稚園學生,日日行街食飯糧照出啦

引用:
原帖由 漆哥 於 2020-2-26 06:02 AM 發表
改日薪制,班漆頭即刻番工
差佬都外判好唔好

引用:
原帖由 cwchan9911 於 2020-2-26 05:05 AM 發表

造謠當新聞,仲有咁多弱智仔信
香港地白痴多,講咩都有人信

最好咺使做,係屋企等出糧!

吊公務員放大假扮曱甴

Wa仲想點,NPL 又如何la笨

咪傻啦 香港確診數字都未識停…

我都唔明點樣林鄭強行要求, 沙士嗰陣時政府都冇話辦工停咁耐, 點解而家呢一代好似巴Q閉咗, 市民好多行業你又係一樣要返工, 使唔使全民休息唔使返工?到你哋班大哥落街想食茶餐廳, 想買嘢, 全部都休息, 請問係支持定係又嘈喧巴閉?公共交通運輸又需唔需要休息, 唔通淨係公務員係人, 其他平民百姓仲唔係人?

個個人要出糧就要返工
所有打工仔都一樣
公務員是聖人嗎
高平民很多嗎

引用:
原帖由 kwanhung 於 2020-2-26 12:23 AM 發表
自農曆新年爆發武漢肺炎疫情以來,政府部門普遍安排公務員在家工作,不少公營服務暫停運作。據了解,政府今日向各部門首長發內部通知,要求下周一(3月2日)逐步恢復服務。有消息指,特首林鄭月娥於一個內部會議中,更反對由政府向復工公務員提供口罩,並形容「上班都要穿衣服」,要求公務員自備口罩上班。...

https://appledaily-hk-appledaily-prod.cdn.arcpublish ...
林鄭做得好冇可能樣樣都滿足到你們了,支持幫仆街民主政棍的公務員,問尹L堅,林L庭拿就行了!

毒果很討厭

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]