• 瀏覽: 38,117
  • 回覆: 552
  • 追帖: 3
+19
美國人特別仆街⋯⋯你有原材料乜自己生產囉

=
引用:
原帖由 BritHK1842 於 2020-2-26 01:13 AM 發表

如果沒有美帝的特效藥,牠們武漢人早就失救死清光了
特效藥牌子係咪9 up

引用:
原帖由 amstrong668 於 2020-2-26 01:12 AM 發表

中國12 億人口……美國吾該4億人口  ,中國都吾夠用啦
根本醫療人員用在疫症的口罩就只得1860, 再上就是接空氣喉的保護衣.

所以在今次疫症期時1860的消耗甚大, 一小時要換一個...........

中國而家集合大部份醫護人員在武漢同病疫搏鬥緊, 根本自己都不夠用.

= =最大問題唔係口罩
美國最怕係藥劑
全美90%藥劑及其原材料均來自中國
中國個別地區封關係影響左佢地極極極極極大多數供應
可能大部份醫院會沒有藥劑給美國病患者

引用:
原帖由 BritHK1842 於 2020-2-26 01:13 AM 發表

你唔係咁好笑麻?報恩呀?乜呢個世界仲有報恩呢回事咩!
香港人至反骨架喎!冇理由認同

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2020-2-26 12:33 AM 發表
幾十年人生。學會一樣。勝王敗寇…。政治既也。講來講去。浪費人生。到最後都系錢同武力話事。。有鬼道理講。港人自講。你有你講。我有我講
香港人以為美國好好的,中國衰衰的。

引用:

美國有特效藥,咁可以唔使口罩,病咗拍藥,得咗。

引用:

不如話, 如果冇美國, 可能今次疫症都唔會出現添.

引用:
原帖由 o_0 於 2020-2-26 01:19 AM 發表

美國有特效藥,咁可以唔使口罩,病咗拍藥,得咗。
又係喎, 美國都有藥, 做咩仲同中國搶口罩+1

引用:
原帖由 BritHK1842 於 2020-2-26 01:17 AM 發表

係你窮先會覺得18USD貴
係哦, 你買啦,18USD一個咋

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2020-2-26 12:03 AM 發表
武漢肺炎肆虐全球,中國仍未能控制疫情。不過,美國白宮貿易談判首席智囊納瓦羅(Peter Navarro)接受電視訪問時稱,中國正禁止所有3M口罩出口到美國,試圖令美國人無法得到口罩。他表示面對不公平貿易,白宮可能要求4間口罩企業,將工廠撤回美國,以示報復。

https://appledaily-hk-appledaily-prod.cdn.arcpublishing.com/resizer/ ...
台灣不出口到中國的時候你不說又問題?

引用:
原帖由 無聊的小市民 於 2020-2-26 12:32 AM 發表
毒果新聞真是每況愈下
連資料搜查都懶惰
on 9 到話將口罩廠搬番美國。
中國每個口罩成本0.26¥,尾角要1美元。

美國白供應該X九香港痴瘋搶L晒美國口罩去香港炒賣, 重要係中國製造咁緊要.

美國無L啦啦要求買中國大量口罩, 佢老美侵搞果D貿易逆差咪越搞越大?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]