• 瀏覽: 1,443
  • 回覆: 10
+3
引用:
原帖由 神..六 於 2020-2-25 07:21 PM 發表

https://youtu.be/n7MS_YyCxZA
我說是相反。有多少人記得把手洗亁淨才去抽出煙?若沒洗手,那只拿著煙的手放在咀邊抽煙時,煙的濾咀會否沾到手上的病毒,病毒再從口中到身體內?

引用:
原帖由 直線國國王 於 2020-2-25 07:35 PM 發表

我說是相反。有多少人記得把手洗亁淨才去抽出煙?若沒洗手,那只拿著煙的手放在咀邊抽煙時,煙的濾咀會否沾到手上的病毒,病毒再從口中到身體內? ...
有道理,但不覺吸煙者較易染有發燒喉痛等流行病......

痰就係多左D,咳走D污染物嘛......

我反而諗,喉胸肺之間充斥著煙油時,這種"環境",一般細菌能否存活.......

引用:
原帖由 神..六 於 2020-2-25 19:45 發表

有道理,但不覺吸煙者較易染有發燒喉痛等流行病......

痰就係多左D,咳走D污染物嘛......

我反而諗,喉胸肺之間充斥著煙油時,這種"環境",一般細菌能否存活....... ...
如果你喜歡抽煙,說明身體好

引用:
原帖由 @海東青 於 2020-2-25 08:00 PM 發表

抽煙有抽煙的好處呢......

引用:
原帖由 神..六 於 2020-2-25 10:36 PM 發表

抽煙有抽煙的好處呢......

健康同幾多歲死未必有直接關係。
尼兩個都好健康,不過智力有問題。

附件

Screenshot_20200225_230735.jpg(101.5 KB)

引用:
原帖由 明日純情的馬 於 2020-2-25 11:08 PM 發表

健康同幾多歲死未必有直接關係。
尼兩個都好健康,不過智力有問題。
兩個年青人都很可憐.....

死後都被無限消費....

引用:
原帖由 神..六 於 2020-2-25 11:27 PM 發表

兩個年青人都很可憐.....

死後都被無限消費....
政棍抽死人水最可惡

數就咁計....

16戶x40層=640戶

出門每四戶有一人動手按"關門"制=160次x來回=320次

又中間層數亦有人按=320x3=960

每部電梯即關門掣被不同人等按下不少於約千次.....

手機角、煙包角,火機角都係煙民隨身之物,而鎖匙經已係"明文"叫住唔好用......

咁,我地仲可以有乜選擇呢......

引用:
原帖由 @海東青 於 2020-2-25 20:00 發表

吸煙人士的確比牠身邊人安全,未有吸入二手煙,點都長命D。

引用:
原帖由 帶刺的橄欖枝 於 2020-2-26 19:18 發表

吸煙人士的確比牠身邊人安全,未有吸入二手煙,點都長命D。
二手飯和二手知識更加害人不淺

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]