• 瀏覽: 21,477
  • 回覆: 307
  • 追帖: 3
+9
因應南韓的新冠肺炎疫情,香港政府昨日(24日)對南韓發出紅色外遊警示,由今早(25日)6時開始禁止從南韓來港、或之前14

任職美容師的陳小姐獨自去南韓旅行5天,指由於半年前已安排好行程及假期,故明知當地多人確診仍如常出發,事前已做足預防措施包括勤用消毒酒精及戴口罩。她批評港府防疫工作做得差,至今仍拒絕封關,「留喺香港都唔見得安全」。她指旅行後已預留14天作隔離。

香港就係多呢D曱甴婆, 香港E+嘅傳染者都係香港人, 封關根本無幫助, 呢隻臭西認為韓國安全過香港就最好以後都唔好返來! 如果確診就抵呢D臭西仆街!

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200225/bkn-20200225063009598-0225_00822_001.html

DLLMCF,仆街冚家剷,到時有事又叫包機返來

起南韓有事千祈米要香港包機接佢地! 留起南韓慢慢醫啦

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2020-2-25 04:03 PM 發表
因應南韓的新冠肺炎疫情,香港政府昨日(24日)對南韓發出紅色外遊警示,由今早(25日)6時開始禁止從南韓來港、或之前14

//hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200225/photo/bkn-20200225063009598-0225_00822_001_01b.jpg?20200225151349

任職美容師的陳小姐獨自去南韓旅行5天,指由於半年前已安排好行程及假期, ...

我可以陪你去啊

其實呢個時候南韓有乜好玩? 而且佢地都憎狗你D香港中國人啦

引用:
原帖由 chaolininin 於 2020-2-25 04:06 PM 發表
DLLMCF,仆街冚家剷,到時有事又叫包機返來
又用公帑包底

責任永遠係人地度

解封前不得回港,回港後也要隔離14天!

『陳小姐獨自去南韓旅行5天,指由於半年前已安排好行程及假期,故明知當地多人確診仍如常出發,事前已做足預防措施包括勤用消毒酒精及戴口罩。她批評港府防疫工作做得差,至今仍拒絕封關』
呢頭封關,果頭譴責政府無視內地港人

條肥西去到南韓隨時比人喊打 後果自負

有部份香港人真係想作死, 唔係扮出嚟!

on9
點可睇得出南韓會比自己家安全

智障咩邏輯?如封左關妳又去到旅行?連咩叫封關都唔識!!

出左事咪撚又叫救命要包機

米L叫香港包機比你返黎呀7頭

主題標籤 #口罩
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]