• 瀏覽: 4,034
  • 回覆: 11
  • 追帖: 1
南韓新型冠狀病毒肺炎(又稱武漢肺炎)疫情惡化,感染人數激增,由上周初數十宗急升至最新近900宗,疫情嚴重得香港已對南韓封關,南韓民眾紛紛四出買口罩抗疫,在重災區大邱,超市外排隊買口罩的人龍長得極其誇張,可謂一望無際。
南韓堅持不對中國封關 專家:現在封已太遲
https://inews.hket.com/article/2573403/【南韓疫情】大邱民眾爆買口罩 排隊人龍一望無際
同樣是政府無能, 但南韓人排隊秩序井然, 不會怨氣沖天, 也不會鬧政府無能。
香港人學下南韓人不再受政棍唆擺制造撕裂,
學下南韓人不再事事誇大抺黑。
學下南韓人尊重並接受政府的失誤。

引用:
原帖由 劉婕 於 2020-2-25 03:34 PM 發表
南韓新型冠狀病毒肺炎(又稱武漢肺炎)疫情惡化,感染人數激增,由上周初數十宗急升至最新近900宗,疫情嚴重得香港已對南韓封關,南韓民眾紛紛四出買口罩抗疫,在重災區大邱,超市外排隊買口罩的人龍長得極其誇張,可謂一望無際。
南韓堅持不對中國封關 專家:現在封已太遲
https://inews.hket.com/article/2573403/【南韓%E ...
你唔可以要畜牲有人的思想!你唔可以要狗講人話!你唔可以要曱甴有紀律!你唔可以要黃畜有正氣!事實如此!:L

引用:
原帖由 門外自信的海鮮 於 2020-2-25 03:44 PM 發表
都係邪教害死人,叫人不用帶口罩有神棍照住,百毒不侵
好似話教會如果停止聚會就會少收奉獻, 傳道人就會冇糧出。

引用:
原帖由 寒冬巨大的牛 於 2020-2-25 04:20 PM 發表

你唔可以要畜牲有人的思想!你唔可以要狗講人話!你唔可以要曱甴有紀律!你唔可以要黃畜有正氣!事實如此!
所言甚是。

南韓人都要惹重視,之前睇啲感覺咁上戴口罩嘅人,並唔系好多

引用:
原帖由 門外自信的海鮮 於 2020-2-25 03:44 PM 發表
都係邪教害死人,叫人不用帶口罩有神棍照住,百毒不侵
同香港政邪棍一樣,洗青年人腦,推本身白癡腦殘嘅青年人去坐監

引用:
原帖由 港式片皮鴨 於 2020-2-27 10:00 PM 發表

同香港政邪棍一樣,洗青年人腦,推本身白癡腦殘嘅青年人去坐監
坐監不會令人生更精彩, 只會令政棍律師的錢包更精彩

引用:
原帖由 barrettr 於 2020-3-1 10:43 AM 發表

我也是周圍排隊買口罩:每次買得一包:有時排到人都癲又話賣晒、搞到失眠!
用量如果不太大就不必下下去排隊, 王維基和其他人辦的口罩生產工廠, 在香港已經陸續投產, 保証香港未來的供應。

主題標籤 #新冠肺炎
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]