• 瀏覽: 24,206
  • 回覆: 287
  • 追帖: 2
+4
引用:
原帖由 toman118 於 2020-2-25 02:13 PM 發表

好似我本身都有少少黃,知道真相都轉藍。
黃轉藍只係時間既問題,因為藍係代表事實,黃係代表大話。
黃轉藍做得好!叻仔

你睇見佢地不停犯法,根本曱甴下場只有一個,就係坐監!

及早抽身但救了你自己,甚至幫了你父母兄弟姊妹,我都希望多啲人脫黃,唔一定要轉藍,理性中立又得,甚至放棄參與政治都得

引用:
原帖由 快樂迪迪尼員工 於 2020-2-25 01:56 PM 發表

藍營的優勢就是大家都是頭腦清醒,理性,充滿正能量的有識之士!!!是政壇未來的新力軍!!!加油!!!💪💪💪
仲有身手敏捷呢

引用:
原帖由 男E 於 2020-2-25 12:01 PM 發表

「如果至今的戰爭要素是子彈與石油,21世紀的戰爭要素就是資訊。」這是《紐約時報》資深記者桑格(David E. Sanger)在《The Perfect Weapon》(中譯《資訊戰爭》)一書中,引述北韓已故前領袖金正日在2003年的言論。

香港過去大半年政局劇變,修例風波重創特區政府管治,武漢肺炎再為局勢添不穩定因素。近期,社交網突然湧現多名親建制派背景的KOL(Key Opinion  ...
李梓敬退黨啦你老母

拍住件田二五都唔知係咪終極大奸狗

youtube上大量大妓院,化撚功的反中視頻

幾靚女.

黃營Youtube 只聽到糟口同謊言
藍營Youtube 則聽到理性同分析

引用:
原帖由 contempt 於 2020-2-25 13:17 發表

冇用既,
心理學有樣叫Partisanship,用來解釋這種圍爐心態,
大家(無論黃藍)需要的是同道者的支持來獲得精神上的滿足,並不是要真相,因為真相不能帶來安慰,事情己不是理性之爭,而是等同喜歡榴槤與否的個人偏好,一種沒有正確與錯誤的感性投射, ...
最少可以比政府反應快, 速度 闢謠

係你D黑記太過份,市民想聽既正常聲音都聽唔到

自然有人另起爐灶發展呢個市場

引用:
原帖由 男E 於 2020-2-25 12:01 發表

「如果至今的戰爭要素是子彈與石油,21世紀的戰爭要素就是資訊。」這是《紐約時報》資深記者桑格(David E. Sanger)在《The Perfect Weapon》(中譯《資訊戰爭》)一書中,引述北韓已故前領袖金正日在2003年的言論。

香港過去大半年政局劇變,修例風波重創特區政府管治,武漢肺炎再為局勢添不穩定因素。近期,社交網突然湧現多名親建制派背景的KOL(Key Opinion ...
唔通只可以犯民有文宣, 滿口歪理 ? 邊度有死人, 邊度有人被強姦後又威協醫生唔准講. 這幾個月見太多呢的垃圾文宣. 而家開始有的正能量平衡下, 是極之好的事.

咩唔係話7成香港人都係反中既咩,咁驚d咩班黑記同連登 反正你地都唔會睇架拉

其實每人都出一分力, 黃屍港毒所有謊言都現形

引用:
原帖由 pptinapp 於 2020-2-25 02:27 PM 發表

x999

人地一架f35三億美金,擺在香港夠玩二十年,藍人大多數無支持,各自食自己,點鬥?
重要撞正超廢建制,超軟弱正苦,咪攪成今日咁!
建制又係低死既, 成日食老本, 用晒d時間去做什麼地區工作, 依家唔興囉~
依家咩年代?
要爭奪既一定係資訊層面, 各大社交平台才是真正戰場
沒有傳訊, 沒有宣傳, 就算建制或政府做1萬件好事都無用, 甚至會被泛暴文宣改圖改文抹黑, 又咪只有捱打

其實泛暴文宣策略好簡單,
1 : 作野
2 : 亂9咁作野
3 : 海量咁亂9咁作野
真假無關係, 只要有一兩件傻西信, 又會再傳出去, 傳100次就會變成"事實"
無限洗腦

唔好真係以為香港人好有理性先得架....一段係WHATAPP亂吹既幾句文字, 就可以令全城搶厠紙搶米, 幾咁反智

公義得以彰天下

引用:
原帖由 男E 於 2020-2-25 12:01 PM 發表

香港過去大半年政局劇變,修例風波重創特區政府管治,武漢肺炎再為局勢添不穩定因素。近期,社交網突然湧現多名親建制派背景的KOL(Key Opinion  ...
何志光被YOUTUBE打壓

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]