• 瀏覽: 27,798
  • 回覆: 228
  • 追帖: 1
+5
引用:
原帖由 200302 於 2020-2-25 12:01 發表

好心你條pk咪咩賤攪人支國旗,人黃心賤無錯

引用:
原帖由 eason1001 於 2020-2-25 12:49 發表

一種新疾病 ? 習大已經承認左一早知呢個疫症唔小野 , 武漢好早已經爆哂大單野出黎,係大陸諗住冚得就冚,罔顧市民生死,到真係控制唔住,發覺呢單野會死好多人,習大先出黎話要全國都要做野先開始封關,呢段時間有差唔多一星期時間,如果佢唔係死要面諗住冚,武漢會死咁多人 ? 你以為武漢真係死左2千人咁小 ? ...
你唔好睇法輪功,大紀元啦會壞腦。

引用:
原帖由 supercup2 於 2020-2-25 09:36 AM 發表
白痴婆,封個700,唔封個70000。收皮啦
70000個唔係武漢咩?當地港人都封左唔比出城啦.

引用:
原帖由 teven2005 於 25-2-2020 12:29 發表

咪玩啦,我地祖國同胞係世上最自律有道德既人,佢地落到來係會識自我隔離。
南韓人各方面水平都唔及得我地祖國邊有得比???
仲有補充多樣,南韓人真係要向我地祖國好好學習,
唔止科投上,品德都係,根本去全世界唔可能搵到好似中國內地既人咁好教養

引用:
原帖由 eason1001 於 2020-2-25 12:49 PM 發表

一種新疾病 ? 習大已經承認左一早知呢個疫症唔小野 , 武漢好早已經爆哂大單野出黎,係大陸諗住冚得就冚,罔顧市民生死,到真係控制唔住,發覺呢單野會死好多人,習大先出黎話要全國都要做野先開始封關,呢段時間有差唔多一星期時間,如果佢唔係死要面諗住冚,武漢會死咁多人 ? 你以為武漢真係死左2千人咁小 ?
"你以為武漢真係死左2千人咁小 ?"
咁你有無證據死幾多人先. 你無證據, 都只係9up...
不過又係既, 連蔡堅身為醫生, 科學模型都無做出黎, 就話乘大十倍先信, 而唔係用科學推算.
起碼我可以用其他國家做佐證, 中國以外地方, 死亡個案極低, 新冠肺炎致死率不高.

"冚得就冚"?
定係你睇得膠登, 黃C post多, 對內地如何有效的抗疫措施, 黃C冚得就冚
有線播個條大媽片,你地就攞黎打JJ. 但實際上, 廣州在新年期間, 街上人流極少, 出得街10個人有9個人都戴口罩. 手機日日短訊叫人少出門, 不聚餐, 注意衛生預防新冠.

南韓識做啦,快反攻

引用:
原帖由 220 於 2020-2-25 01:27 PM 發表
你唔好睇法輪功,大紀元啦會壞腦。
我有一個group,之前有些對話:
懵懂黃C: share大紀元話國內實際死左好多人. 然後問大紀元能不能相信.
清醒黃C: 大紀元係法輪功黎, 係有問題. 經常在街話有人被迫害, 又自稱係教派.
盲反黃C: 只有中共不能信. 唔應該一聽見係法輪功就完全Ignore佢.

幾個對話就見到, 有人唔清唔楚, 唔用腦就share.
有人係反中黃C, 但起碼知道亦有啲反中媒體有問題.
另一類就係盲反中, 啱立場就信, 唔啱立場就乜都係假.

引用:
原帖由 eason1001 於 2020-2-25 12:28 PM 發表

大陸所謂既自封唔係開始既事 , 係爆發左之後佢地覺得控制唔到先自封 , 果時香港既做法係免任何收費吸引大陸黎香港 , 而家柒婆擺明歧視韓國
係爆發左之後封
而香港要求人地係人地自封之後再去封???
再者, 韓國到而家都無處理/無自封 wor

重有, 如果你係以大陸係另一個國家去睇.  咁自然會認為有問題
但現實係, 大陸同香港係同一個國家.  有D野, 你可以唔開心, 但必須接受.

你而家試下去台灣.. 睇下入唔入到境?
你會認為.. 台灣對香港不公平嗎?

引用:
原帖由 supercup2 於 2020-2-25 09:36 AM 發表
白痴婆,封個700,唔封個70000。收皮啦
🤭尋日數據,你睇香港幾咁巴閉。

附件

Screenshot_20200225_135724.jpg(79.37 KB)

引用:
原帖由 gspqr 於 2020-2-25 01:31 PM 發表

70000個唔係武漢咩?當地港人都封左唔比出城啦.
7萬包左出院2萬+死2,700

嗰邊疫情咁嚴重,少去為妙啦!

真係爆了。。

引用:
原帖由 棉花木有糖 於 2020-2-25 09:12 AM 發表
南韓的新冠肺炎疫情嚴峻,昨單日再增231宗確診病例,全國累計確診衝破800宗,並增至8人死亡。本港至少300個原定2至3月出發的南韓團昨宣布取消,涉及逾5,200名旅客。保安局昨晚宣布向韓國發出紅色外

https://resource01-proxy.ulifestyle.com.hk/res/v3/image/content/2570000/2573170/003_01_a_2020022 ...
咁點解要封內地就無問題,封人地就有問題?

無知曱甴湧現,小心!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]