• 瀏覽: 27,840
  • 回覆: 228
  • 追帖: 1
+5
大陸人就吾可以禁止, 南韓人就可以.

係咪因為韓國人陰莖全球最短?

引用:
原帖由 supercup2 於 25-2-2020 09:36 發表
白痴婆,封個700,唔封個70000。收皮啦
咪玩啦,我地祖國同胞係世上最自律有道德既人,佢地落到來係會識自我隔離。
南韓人各方面水平都唔及得我地祖國邊有得比???

又有9毛亂吠
首先乜叫全面封關, 有啲人尤其某團體龍門任搬, 不過都係無法100%安全再唔係就餓死
仲要笨到唔識睇個嚴重性, 武漢一早封死, 大陸其他地方又冇大爆發, 仲大把人要揾兩餐日日穿梭, 好多基層等飯開. 反而韓國連續幾日大爆發, 又要搭飛機先去到冇幾多人係咁樣穿梭為生活, 搭得起飛機成日飛應該有錢多過啲基層, 自費揾酒店住都易少少.

不過唔出奇嘅, 黃屍同某啲人覺得香港得佢地大晒架嘛, 自己叫攬炒個時話唔怕, 宜家真攬炒就嘈, 而其他人係抵死所以唔係人

引用:
原帖由 eason1001 於 2020-2-25 12:28 PM 發表

大陸所謂既自封唔係開始既事 , 係爆發左之後佢地覺得控制唔到先自封 , 果時香港既做法係免任何收費吸引大陸黎香港 , 而家柒婆擺明歧視韓國
咁日本佬有冇吸引到好多大陸人去睇病

引用:
原帖由 supercup2 於 2020-2-25 09:36 AM 發表
你睇下前幾日新聞,大邱毒后點通街走,教會,自助餐,婚宴周圍去。頭兩次去醫院拒驗肺炎,醫院又肯放人週街播毒,到第三次,佢自己頂唔順,燒到傻下傻下,先肯去驗,但已經感染個百人。

引用:
原帖由 eason1001 於 2020-2-25 12:28 PM 發表
大陸所謂既自封唔係開始既事 , 係爆發左之後佢地覺得控制唔到先自封 , 果時香港既做法係免任何收費吸引大陸黎香港 , 而家柒婆擺明歧視韓國
一種新疾病的開始, 唔知咩情況下, 開頭梗係唔會貿然封關.
如果要講, 不如睇返09年H1N1流感. 當年美國爆發後, 亦都無做咩自封措施, 累到全球有1千萬宗以上個案.
而死亡個案亦有~14000-15000宗.

引用:
原帖由 supercup2 於 2020-2-25 09:36 AM 發表
其實你有無了解各國點處理疫情㗎?
乜都鬧對抗疫有損無益.
唉!🙈

引用:
原帖由 andonlyu 於 2020-2-25 12:42 PM 發表

一種新疾病的開始, 唔知咩情況下, 開頭梗係唔會貿然封關.
如果要講, 不如睇返09年H1N1流感. 當年美國爆發後, 亦都無做咩自封措施, 累到全球有1千萬宗以上個案.
而死亡個案亦有~14000-15000宗. ...
一種新疾病 ? 習大已經承認左一早知呢個疫症唔小野 , 武漢好早已經爆哂大單野出黎,係大陸諗住冚得就冚,罔顧市民生死,到真係控制唔住,發覺呢單野會死好多人,習大先出黎話要全國都要做野先開始封關,呢段時間有差唔多一星期時間,如果佢唔係死要面諗住冚,武漢會死咁多人 ? 你以為武漢真係死左2千人咁小 ?

引用:
原帖由 喪K 於 2020-2-25 10:11 AM 發表

呢個政府做嘢真係唔怕核突
你應該多謝森美, 鬼叫香港係國際城市.
邊可以學你咁獨裁式民主話封就封.

以其人之道 還治其人之身

引用:
原帖由 kwltimkwok 於 2020-2-25 10:34 AM 發表

白痴曱甴,香港係中國一部份,點會自已封自已😂
好多人都仲未接受被英國人拋棄,香港回歸嘅事實,活在夢中。

引用:
香港大學微生物學系講座教授袁國勇及行政會議成員林正財,均表示,港府因應南韓疫情果斷禁止南韓非港人入境是正確做法。

還返KF94比韓國佢地很需要!

香港屬於中國,南韓都吾會封到連自己人反唔自己屋企

引用:
原帖由 supercup2 於 2020-2-25 09:36 發表
白痴仔,封關聲響已經令你出來搶廁紙你學咩人想獨立,香港無韓國旅遊問題不大,但無大陸依香港人自我照顧能力連廁紙都攪唔掂。