• 瀏覽: 31,917
  • 回覆: 345
  • 追帖: 2
+8
成班香港人好似生蕃咁。

有份掉垃圾嘅人, 希望佢呢一年跌電話, 跌銀包, 日日踩屎無運行!

以前成人話內地人,港燦咪一樣!

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2020-2-24 01:28 PM 發表

唔好咁講佢哋會話大陸人偷偷嚟香港丟完垃圾就即刻走
C兄好有星爺天份,笑到我呢。。。

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2020-2-24 01:15 PM 發表
唔係嘛高尚港人點會咁做一定係大陸人扮的
大香港人話呢啲係內地人掉㗎!!!

我星期六有去已經係咁既樣,需要排隊上山及排隊落山,
星期日既話更加不敢想像。

附件

IMG-20200223-WA0002.jpg(181.77 KB)

20200222_154849.jpg(330.95 KB)

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2020-2-24 01:15 PM 發表
唔係嘛高尚港人點會咁做一定係大陸人扮的
係啦...大陸人搭直升機, 空降黎玩完掉低咁多垃圾先走的...
一定係!! 一定係...我喺屋企親眼見到的!!!

引用:
原帖由 duihight 於 2020-2-24 01:26 PM 發表
從前高尚黃狗🐶一定話大陸人做啲!但而家冇哂大陸人!點撐好!
佢哋話內地人半夜偷渡嚟掉,傻仔一定信

高尚港人,口罩垃圾隨處亂咁棄

引用:
原帖由 dtw 於 2020-2-24 01:45 PM 發表
以前成人話內地人,港燦咪一樣!
以前有得賴嘛...實情係香港人掉完推落大陸人身上...

引用:
原帖由 Ed0409 於 2020-2-24 12:59 PM 發表
近期多個網站及YouTube頻道推介「抗疫郊遊」路綫,其中有港版「千島湖」之稱的大欖涌水塘成為熱點,經常人頭湧湧,堪比鬧市。不過,不少人隨手...

哎........今次又會推比咩人同圍掉垃圾呢???

新聞來源連 ...
但第一張相好明顯係獅子山。

星期六個日, 有個藍group call 人去行山, 好彩我冇去O者, 原來噤多人

引用:
原帖由 Chelseaaa 於 2020-2-24 01:48 PM 發表
我星期六有去已經係咁既樣,需要排隊上山及排隊落山,
星期日既話更加不敢想像。
個大陸大媽想點?
學廣州個 "相信政府" 大媽?

封晒關,無得屈大陸人添,足蟲啦今次🤭

引用:
原帖由 Ed0409 於 2020-2-24 12:59 PM 發表
近期多個網站及YouTube頻道推介「抗疫郊遊」路綫,其中有港版「千島湖」之稱的大欖涌水塘成為熱點,經常人頭湧湧,堪比鬧市。不過,不少人隨手...

哎........今次又會推比咩人同圍掉垃圾呢???

新聞來源連 ...
絕對係南亞印巴甚至澳門人做的,香港人高尚唔掉垃圾係自己屋企度的!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]