• 瀏覽: 65,349
  • 回覆: 516
  • 追帖: 1
+60
鐘南山講數字下降,係為咗配合中國下星期全面復工,就算痊癒都會再被感染,呢件事沒完沒了!因為下星期要全面復工啦,第二波嘅大感染將會上演

幾隻鍵盤曱甴發晒矛打飛機, 就硬係唔記得佢地美國狗主既豬流感同 H1N1 死左幾十萬..... 如果遲下發覺流感死左萬幾, 其實有幾千係 Covid19, 只不過D 醫院太落後 check 唔到啫, 咁就真係笑死觀眾.

引用:
原帖由 Aasia 於 2020-2-24 09:31 AM 發表

新型冠狀病毒肺炎繼續在全球蔓延,無論亞洲、歐洲抑或中東,都出現大爆發,其中南韓的疫情在短短數日內如洪水決堤般惡化,昨激增169宗確診,累計602宗,死亡人數增加3人,累計6人,大邱市一間有「超級傳播者」的教會,佔了逾半確診個案。意大利昨天亦大增77宗確 ...
https://m.discuss.com.hk/index.php?action=thread&tid=28886638
日本人都話係

引用:
原帖由 阿乜水 於 2020-2-24 10:37 AM 發表
幾隻鍵盤曱甴發晒矛打飛機, 就硬係唔記得佢地美國狗主既豬流感同 H1N1 死左幾十萬..... 如果遲下發覺流感死左萬幾, 其實有幾千係 Covid19, 只不過D 醫院太落後 check 唔到啫, 咁就真係笑死觀眾. ...
全球就不止死幾十萬人,美國當年重隱瞞

引用:
原帖由 Aasia 於 2020-2-24 09:31 AM 發表

新型冠狀病毒肺炎繼續在全球蔓延,無論亞洲、歐洲抑或中東,都出現大爆發,其中南韓的疫情在短短數日內如洪水決堤般惡化,昨激增169宗確診,累計602宗,死亡人數增加3人,累計6人,大邱市一間有「超級傳播者」的教會,佔了逾半確診個案。意大利昨天亦大增77宗確 ...
美國中招自己都唔知,
重以為係流感

意大利人好中意親吻,一發不可收拾。超市搶購一空,一帶一路瘟疫病毒共同體。

日媒爆料尾國流感可能就係新冠病毒,美利堅病夫害人不淺

引用:
原帖由 lovecpc 於 2020-2-24 10:07 AM 發表

不要小題大作

疫病是可防可控
沒有什么大驚小怪
可防可控,我緊係信啦,你應該去武漢講!

引用:
原帖由 ronnietsang 於 2020-2-24 10:31 AM 發表
鐘南山講數字下降,係為咗配合中國下星期全面復工,就算痊癒都會再被感染,呢件事沒完沒了!因為下星期要全面復工啦,第二波嘅大感染將會上演
香港班克醫護吹罷工,係為左年尾立法會選情。

引用:

逢同中國朋好都奶大獲中蕉,又冇咁Q呢🤔

引用:
原帖由 ioriyagami0442 於 2020-2-24 10:12 AM 發表
沒封美國人既原因
美國檢驗左88萬個病患
有19%確診流感
另外果81% 是什麼東西?
英國每日郵報爆料
有可能上年10月中武漢軍人運動會,美國運動團隊的人帶住病毒去武漢,係當地飲食接觸傳播開去,呢個推論就好吻合局部突爆原因。

大爆發當10個人有5個都肺炎就唔驚

引用:
原帖由 查少爺 於 2020-2-24 09:53 AM 發表
東京奧運恐怕????
我相信取消機會好大,夾硬舉辦都唔係一件好事。

引用:
原帖由 老爺你袋左5豪 於 24-2-2020 10:43 發表
日媒爆料尾國流感可能就係新冠病毒,美利堅病夫害人不淺
流感確係有可能引發肺炎,有D人中左流感都冇事

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]