• 瀏覽: 90,947
  • 回覆: 4
  • 追帖: 5
+17
中國今次冤大頭, 原來給美國佬害?

美國打越共的時候, 使用大量落葉劑, 被污染過的地方, 好多年都寸草不生. 這全是是實, 你去問好多走難的越南人或華僑都知美軍的惡行.  美國沒什府陰毒事幹不出來!
天滅美帝是早晚的事!

引用:
原帖由 MYPIZZA 於 2020-2-25 09:03 AM 發表

仲有周街乞兒流浪漢!
美國周街流浪漢, 隨處大小便, 乞兒絕對多過中國, 賊亦絕對多過中國, 美國警察亦絕對暴力, 呢d好多傻仔唔知!
以為外國月光就是好!

引用:
原帖由 查少爺 於 2020-2-25 09:14 AM 發表

美國周街流浪漢, 隨處大小便, 乞兒絕對多過中國, 賊亦絕對多過中國, 美國警察亦絕對暴力, 呢d好多傻仔唔知!
以為外國月光就是好!
仲有呀...鬼佬有病都唔帶口罩, 見亞洲人帶口罩, 仲要被佢地岐視.

引用:
原帖由 香情 於 2020-2-25 11:02 AM 發表

你這個說話說出重點
唔係想貶低黃絲
事實係好多黃絲都唔真真正正去認識美國
先會中晒計搞到香港現在咁分化
美國立國二百幾年
就打左二百幾場杖
但全部都係人哋國家打
佢係現在全球唯一一個國家可以靠人哋打杖自己賺錢的國家
你有冇想過中東點解成日要打杖
唔通中東人真係戰鬥民族唔想有和平?
想清楚中東越亂邊個越有利
美國可以一個唔該放個導彈去人哋國家殺人
仲要話人有高殺傷力武器
炸完之後當然係冇發現啦 ...
師兄講得好, 為你鼓掌!!!!
二次戰敗後日本初期發展的工業都係一味抄別人, 後來國家遂漸恢復起來, 才有資本去研究創作.
有段時期日本很有錢國勢很強, 差不多把成個夏威夷的物業都買下來, 卻引起美國介心, 將日本發展壓下來. 日本人不會甘心服從美國主子. 這些往事香港年輕人應該好好了解一下, 世界不是你想象中咁天真, 美國英雄主義只存在電影裡.

主題標籤 #新冠肺炎
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]