• 瀏覽: 35,025
  • 回覆: 467
  • 追帖: 1
+4
引用:
原帖由 金融女神 於 2020-2-23 01:30 PM 發表
多得他們
好彩民建聯反對, 如果唔係益L晒班無業曱甴

無期望過食屎狗政府會派錢,搞到全民食屎,一齊滅亡。

不要期待呢個波比較好 🙄

唔好派!有60%人支持黑暴,派佢地又有份!

引用:
原帖由 Joeycky 於 2020-2-23 03:19 PM 發表
無期望過食屎狗政府會派錢,搞到全民食屎,一齊滅亡。
依家唔刺激經濟,又會好似「封關」咁,錯失良機,全港「攬炒」!!!

啡色代表苦

引用:
原帖由 jfavejfave 於 2020-2-23 01:22 PM 發表
【財爺網誌】陳茂波暗示未必全民派糖 「撐企業、保就業最關鍵」

財政司司長陳茂波發表網誌,指新一年度財政預算案內容最終敲定了,但由於政府資源有限,本周三公佈的預算案,不可能完全滿足所有人的要求。有政黨較早前提議,每位市民派一萬元現金或消費券等。

陳茂波指,撐企業、保就業是應對經濟下行時的關鍵目標。回看過去本港經濟在經歷衝擊後,都會逐漸回復到其原來的發展軌道;而低潮過後,經濟一般會有較大幅度的反 ...
終於有返啲高官嘅觸角。

One off 派錢係幫唔到件事,要令經濟唔好過度迷失係正確的。

保就業,保樓市係關鍵,呢兩個係香港經濟關鍵,保唔住嘅骨牌效應會好嚴重,會兵敗如山倒,一發不可收拾。

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2020-2-23 03:08 PM 發表

所以要派消費劵,侷市民定期、有秩序地消費,振興零售、飲食、服務~
派消費劵,派藍店既

好彩有仲有建制派,只有反對無建設嘅話,香港會點?

支持政府的市民先應該派,另外嗰2百萬零一個反政府示威人士就叫佢哋食💩

引用:
原帖由 jiekere112 於 2020-2-23 01:27 PM 發表
應該每人三千。。我唔信佢敢唔派
有咩唔敢?今個星期開估🥴

應該全民派錢,不過盲反政府黃屍除外……

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]