• 瀏覽: 49,128
  • 回覆: 688
  • 追帖: 1
+13
引用:
原帖由 Gore 於 2020-2-23 10:33 AM 發表
嗰班滯留根本就係大陸喱,咪由得佢自生自滅囉
湖北埼卻是黃友既精神領袖

政府嘥錢養什麼駐x辦喺大陸都廢嘅,執晒佢啦

返得支那都係好似香討果班成要扮香港人嘅支那五毛

由班支那死啦

引用:
原帖由 石子宏 於 2020-2-23 10:26 AM 發表

//orientaldaily.on.cc/cnt/news/20200223/photo/0223-00176-006b1.jpg

湖北遍布滯留港人,隨時陷入斷奶、斷藥、斷學危機!新冠肺炎疫情全球大爆發,「重災區」湖北省目前仍有逾二千五百名港人被迫滯留當地,除了有孕婦臨盆在即外,更有未足一歲的嬰兒及長期病患者,部分人因當地物資短缺,已無奶粉及藥物供應,情況十萬火急。其中與僅九個月大 ...
黃屍狗唔係要求全面封關嗎?

引用:
原帖由 Gore 於 2020-2-23 10:33 AM 發表
嗰班滯留根本就係大陸喱,咪由得佢自生自滅囉
你都幾仆街吓!

繼721後又有人道災難, 黃絲講下意見啦

一月份武漢疫情已不斷日日公佈,你們還回去渡歲,出事了,怪這個,怪那個,為甚麽不怪自己?自己選擇這條路,自己一點責任也無雖付嗎?

引用:
原帖由 s-chris 於 2020-2-23 10:35 AM 發表
無偈。舔共總要付出代價。
回鄉探親叫舔共?如果你雙親係大陸,你應唔應該見兩老?

引用:
原帖由 1234pk 於 2020-2-23 11:04 AM 發表

你都幾仆街吓!
係㗎。至少我唔會對班大陸哩講人性

引用:
原帖由 炭屎郎 於 2020-2-23 10:46 AM 發表
只係有3粒星既大陸人,正常港人點會去湖北。
武漢避炎 胡淽喬愛在患難見真情

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20200222/mobile/bkn-20200222013234598-0222_00862_001.html?eventPath=hk_entertainment&eventID=40288347699e390f016a46e2aac5398b

我相信食物方面不會有問題
絕對不會去到捱餓/餓死那樣誇張

但如果要指定藥物的話可能會有問題

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 Gore 於 2020-2-23 11:16 AM 發表

雙親喺大陸就死返去住,嚟香港把托呀
人哋鍾意喺邊度住關你乜事呀? 人哋有人權、有自由喎, 你條氣唔順咪跳海死咗佢囉😪😪😪

引用:
原帖由 光棍man 於 2020-2-23 11:20 AM 發表

人哋鍾意喺邊度住關你乜事呀? 人哋有人權、有自由喎, 你條氣唔順咪跳海死咗佢囉😪😪😪
係唔L関我事,不過死完返去要晒香港納稅人錢接返嚟就關我事。

引用:
原帖由 炭屎郎 於 2020-2-23 10:46 AM 發表
只係有3粒星既大陸人,正常港人點會去湖北。
呢D叫「求仁得仁」,明白無?!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]