• 瀏覽: 2,621
  • 回覆: 37
+5
【李八方online】藍絲KOL歪理橫行 白鴿黨袁海文開channel反擊

https://hk.appledaily.com/local/20200218/YORGONIGR47SGELLFWPRWB2UOU/
原文
更新時間 2020.02.18 16:41

剛過去嘅區選大批建制派議員落敗,部份人轉戰網絡拍片做YouTuber,大講藍絲「偉論」。民主黨袁海文留意到呢個趨勢,發現唔少歪理都廣泛流傳,決定開channel做「黃絲KOL」反擊,佢話拍片雖然唔係自己專長,但都樂意走出comfort zone,同手足一齊做「支任(支線任務)」。
袁海文話呀,留意到唔少落選建制派都開咗YouTube channel,好似工聯會小花陳穎欣同埋有「西門梓敬」之稱嘅李梓敬。老實講,佢哋嘅channel支持者都唔少,相信除咗鞏固本身藍絲社群,亦將藍絲嘅歪理喺街坊之間流傳。阿袁話,早幾日開始已經有連登巴打發現勢色唔對,出po求關注;佢覺得自己係區議員,都有啲身位講返幾句,於是今日開咗YouTube channel,亦呼籲民主派朋友一齊拍片放上YouTube,抵制藍絲言論,一齊打好呢場仗。
阿袁坦言自己無咩拍片經驗,今次絕對係走出comfort zone,又話最大困難係面對鏡頭講一大輪嘢。佢已經構思好第一條片,將會同大家分析最新最hit嘅口罩騙案,相信未來幾日就可以出街,之後亦會拍多啲時事、政治相關嘅片,最重要係反駁藍絲嘅歪理!袁海文YouTube channel

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~完~~~~~~~~~~~

從來到現在一刻,反對派在操控社交媒體都佔壓倒性優勢。
近日形勢有變,反對派急不及待發動強力宣傳機器反擊。
這是否證明建制派KOL有實質威脇?

引用:
原帖由 明日純情的馬 於 2020-2-23 07:20 AM 發表
【李八方online】藍絲KOL歪理橫行 白鴿黨袁海文開channel反擊

https://hk.appledaily.com/local/20200218/YORGONIGR47SGELLFWPRWB2UOU/
原文

剛過去嘅區選大批建制派議員落敗,部份人轉戰網絡拍片做YouTuber,大講藍絲「偉論」。民主黨袁海文留意到呢個趨勢,發現 ...
呢個圓生為立法會選舉嗟....有傳九西白鴿會出兩隊去搶游雞或小你腦屍個位.....

X登班網軍已經響油管度狂投訴班藍人KOL,有D頻道已經投訴到被封.....

引用:
原帖由 明日純情的馬 於 2020-2-23 07:20 AM 發表

原文

剛過去嘅區選大批建制派議員落敗,部份人轉戰網絡拍片做YouTuber,大講藍絲「偉論」。民主黨袁海文留意到呢個趨勢,發現 ...
黃屍最怕講真相

引用:

https://hk.appledaily.com/local/ ... R47SGELLFWPRWB2UOU/
原文

呢條友知唔知KOL係乜呀?拍下片做 YouTuber就係KOL?
如果建制派做咗KOL,即代表好多人支持佢哋。

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-2-23 07:34 AM 發表

呢個圓生為立法會選舉嗟....有傳九西白鴿會出兩隊去搶游雞或小你腦屍個位.....

X登班網軍已經響油管度狂投訴班藍人KOL,有D頻道已經投訴到被封..... ...
果幾個主力頻道都係三個鐘左右返生。
證明返對派網軍人數唔係想像咁多。
11k dislikes

附件

Screenshot_20200223_081144.jpg(253.12 KB)

引用:
原帖由 明日純情的馬 於 2020-2-23 08:13 AM 發表

果幾個主力頻道都係三個鐘左右返生。
證明返對派網軍人數唔係想像咁多。
11k dislikes
我已經訂閱了全部正常人頻道

引用:
原帖由 ntworks 於 2020-2-23 08:10 AM 發表

呢條友知唔知KOL係乜呀?拍下片做 YouTuber就係KOL?
如果建制派做咗KOL,即代表好多人支持佢哋。
蘋果做晒宣傳都咁小subsribers
好似反對派網軍都唔撐

附件

Screenshot_20200223_082003.jpg(256.92 KB)

引用:
原帖由 急焦滴滴樹根 於 2020-2-23 07:56 AM 發表

黃屍最怕講真相
唔係都唔洗做咁多洗腦文宣
次次衰左就係X登吹雞製造文宣。

蘋果用盡喝奶之力為曱甴宣傳
看來今日內份野摺埋之說甚囂塵上

引用:
原帖由 明日純情的馬 於 2020-2-23 08:28 AM 發表

唔係都唔洗做咁多洗腦文宣
次次衰左就係X登吹雞製造文宣。
黃屍只信不問
中左屍毒就不分析
所以文宣係佢地邪教信念的補品

引用:
原帖由 急焦滴滴樹根 於 2020-2-23 09:24 AM 發表

黃屍只信不問
中左屍毒就不分析
所以文宣係佢地邪教信念的補品
佢地聞酸有法爛功支持下,所有黑都變番白.....
法爛功自己有衛星,有網軍,有公司專造假對白......

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-2-23 09:27 AM 發表

支持黃屍係維園集體練功

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-2-23 09:27 AM 發表

法輪功大紀元D文宣都被youtube打壓。
美國版大紀元支持Trump.
YouTube 支持美國民主黨。
政治打壓回力bill

附件

Screenshot_20200223_094109.jpg(322.8 KB)

Screenshot_20200223_094032.jpg(243.68 KB)

引用:

原文

黃屍最懼怕的是什麼?

係真相呀!

引用:
原帖由 急焦滴滴樹根 於 2020-2-23 09:59 AM 發表
黃屍最懼怕的是什麼?

係真相呀!
佢地依家怕個"真相"唔係自己預期果個結果.........

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]