• 瀏覽: 891
  • 回覆: 15
屯門蝴蝶邨蝶舞樓一名吳(33歲)單親父親,疑擔心女兒外出易感染疫症,昨午(21日)將4歲及2歲女兒獨留家中,僅帶3歲女外出買午餐。惟4歲女兒疑思父心切,攀窗觀望樓下時失足墮樓,送院後不治。吳歸家始知與愛女一別成永訣,他涉嫌對所看管兒童或少年人虐待或忽略被捕,事後獲准保釋。
今午(22日)12時許,吳與一名男親友帶同香燭祭品,水果及飯盒在現場拜祭。期間,吳呼叫:「返屋企喇」,聞者心酸。

屋企窗花真係好重要,要鎖實。

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200222/mobile/bkn-20200222130548513-0222_00822_001.html

RIP

四個女,無業,攞綜援,住公屋

RIP

短暫一生

引用:
原帖由 錢太多4 於 2020-2-22 05:01 PM 發表
帶袋啦,冇謂害下一代

引用:
原帖由 錢太多4 於 2020-2-22 05:01 PM 發表
越窮越中出

引用:
原帖由 tingting17 於 2020-2-22 16:47 發表
屯門蝴蝶邨蝶舞樓一名吳(33歲)單親父親,疑擔心女兒外出易感染疫症,昨午(21日)將4歲及2歲女兒獨留家中,僅帶3歲女外出買午餐。惟4歲女兒疑思父心切,攀窗觀望樓下時失足墮樓,送院後不治。吳歸家始知與愛女一別成永訣,他涉嫌對所看管兒童或少年人虐待或忽略被捕,事後獲准保釋。
今午(22日)12時許,吳與一名男親友帶同香燭祭品,水果及飯盒在現場拜祭。期間,吳呼叫:「返屋企喇」,聞者心酸。

屋企 ...
屋企養貓狗都要裝窗花啦!仲要有四個細路!
單親父難做,個老母問題最大,丟低自己四個細路仲要二三四歲咁排住隊都走咗去。

不幸意外...

R.I.P....

現場為蝴蝶邨蠂舞樓15樓一單位,戶主姓吳(33歲),與前妻育有4名女兒,分別10歲、4歲、3歲及2歲。消息稱,吳居住上址10年,年前與妻子離異後,獨力撫育4名女兒,一家靠綜援過活,偶爾吳母會前來協助。

引用:
原帖由 hwwong 於 2020-2-22 05:44 PM 發表
不幸意外...

R.I.P....
百份百係疏忽照顧小童, 點解係意外?

都唔明點解D人係都唔裝窗花

引用:
原帖由 sam0010 於 2020-2-22 05:48 PM 發表
貪晾衫方便?

引用:
原帖由 sam0010 於 2020-2-22 05:48 PM 發表
關窗花乜事? 呢D窗係可以鎖甚至加鎖頭, 條友出街唔鎖邊個責任?

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2020-2-22 05:46 PM 發表

百份百係疏忽照顧小童, 點解係意外?
小童是從窗門跌出, 當然是意外... 如果不是意外的話, 難道是她自殺, 難道她是被謀殺嗎... 當然, 檢控一定用獨留小童在家中及疏忽照顧來控告有關父親... 這宗絕對是家庭悲劇, 父親將被控告, 其他女童還要面對很多難關...

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]