• 瀏覽: 25,291
  • 回覆: 267
  • 追帖: 2
+4
屯門蝴蝶邨蝶舞樓發生女童墮斃悲劇,今午(21日)2時許,女保安員驚聞大廈大門外傳來異常聲響,循聲外出察看,赫見一名約5歲

女童父親姓吳(33歲),1年前與妻子感情破裂,雙方離婚收場。夫妻育有4名分別10歲、5歲、3歲及2歲女兒,吳失業2、3年,一家人領取綜援維持生活。約兩周前,10歲長女被外婆接走,今日事發前,吳與3名女兒在家,他聲稱因害怕疫情感染女兒,落街購買食物時僅帶了3歲女兒,留下5歲及2歲女在家,估不到半小時後,5歲女兒疑攀窗尋父出事墮樓,釀成慘劇。事後,祖母到場接走2名孫女。

係咁生生4個, 份老綜應該都好大份!? 睇情形條友都要踎幾個月! 呢條仆街完全唔抵可憐但幾個仔女就慘

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200221/bkn-20200221144724052-0221_00822_001.html

好慘,唉
窮真係吾好生

睇完,真係一份無奈感。

引用:
原帖由 isaacmadtk 於 2020-2-21 08:01 PM 發表
好慘,唉
窮真係吾好生
唔生邊有咁多老綜收?

願小女孩早日安息!

我以前都住過蝶舞樓  得廚房一個𥦬而且有一支支鐵支的窗花 幾個小朋友咁細點解唔鎖好呀 家有小朋友一定要長期鎖住的

唔生,我地講人權,自由

為攞多d老綜所以生4個

越窮越見鬼

小朋友真係慘 RIP

不過有咁既父母, 無錢又要生四個, 攪到缺乏照顧, 希望來生有個幸福家庭比個小朋友

唔關窮唔窮事,焦點應該係樓宇高層每單位都應該加裝防墮窗花.

引用:
原帖由 isaacmadtk 於 2020-2-21 08:01 PM 發表
好慘,唉
窮真係吾好生
生完都可以變窮

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2020-2-21 07:59 PM 發表
屯門蝴蝶邨蝶舞樓發生女童墮斃悲劇,今午(21日)2時許,女保安員驚聞大廈大門外傳來異常聲響,循聲外出察看,赫見一名約5歲

//hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200221/photo/bkn-20200221144724052-0221_00822_001_01b.jpg?20200221195122

女童父親姓吳(33歲),1年前與妻子感情破裂,雙方離婚收場。夫妻育有4 ...
四個人出街就要四個口罩

因疫情小朋友應該留在家 理由是合理的
又係果種無學番要留在家 家長無人力照顧結果

引用:
原帖由 FENFAY 於 2020-2-21 08:48 PM 發表
唔關窮唔窮事,焦點應該係樓宇高層每單位都應該加裝防墮窗花.
唔玩窗花 可以玩 gas
玩藍黃遊戲

無乜家居危機意識. 

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]