• 瀏覽: 25,292
  • 回覆: 267
  • 追帖: 2
+4
引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2020-2-21 07:59 PM 發表
屯門蝴蝶邨蝶舞樓發生女童墮斃悲劇,今午(21日)2時許,女保安員驚聞大廈大門外傳來異常聲響,循聲外出察看,赫見一名約5歲

//hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200221/photo/bkn-20200221144724052-0221_00822_001_01b.jpg?20200221195122

女童父親姓吳(33歲),1年前與妻子感情破裂,雙方離婚收場。夫妻育有4 ...
香港由上年六月到E家已經冇乜好事發生

無奈又無言 .........

RIP

人間悲劇

RIP🙏🏻🙏🏻🙏🏻

引用:
原帖由 12058317 於 2020-2-21 08:31 PM 發表
我以前都住過蝶舞樓  得廚房一個𥦬而且有一支支鐵支的窗花 幾個小朋友咁細點解唔鎖好呀 家有小朋友一定要長期鎖住的
東方有相,佢屋企改左分體冷氣+鋁窗,似係冇窗花,小妹妹一推就~

引用:
原帖由 keyman 於 2020-2-21 09:05 PM 發表

每個家一個故事
老婆走左
你做保安
細路搵那人睇?
而且獨留在家是犯法
失業2、3年喎

大家收口啦,細路好慘喺無辜,呢啲多數新移民家庭,食老綜,假離婚,根住又可以搵多份果隻

引用:
原帖由 FENFAY 於 2020-2-21 08:48 PM 發表
唔關窮唔窮事,焦點應該係樓宇高層每單位都應該加裝防墮窗花.
公屋一向有,係戶主冇鎖

這小女孩好可憐啊!個老姆都唔系人來概,冇責任心!

香港冇錢人不停生,有錢人唔想生

正人渣

小妹妹一路好走 R.I.P. 🙏

引用:
原帖由 錢太多4 於 2020-2-21 10:13 PM 發表
愈窮愈生,愈生愈窮
老實講,若無綜援,唔會生咁多,而家係越生屋越大,綜援也越多……

自私的窮L越窮越要生,生多幾個可以多得老綜,
政府養大仔女,
老了可能會有機會有一個孝順照顧佢,
對自私的窮L係一項好好的投資

引用:
原帖由 caihk 於 2020-2-21 09:50 PM 發表
家家有本難念的經

睇完單野覺得現實有時令人好無奈

願小妹妹早日安息
唔知有幾難念,和係咁盲目無計劃生育畀社會養係兩回事!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]